Verwarmende herfstsalade

Nu de kou toch echt zijn intrede heeft gedaan, is het tijd voor échte herfstrecepten.Wat zijn de ingrediënten van een echt herfstrecept? Vitaminen voor de nodige weerstand, vezels om je buik goed te vullen, gezonde voedingsstoffen om je in vorm te houden, warmte om je te verwelkomen als je uit de kou komt en bovenal een smaakvolle combinatie van allerlei typische seizoensproducten! Vandaag daarom een gerecht dat aan al die eisen voldoet en bovendien een verrassende bite heeft!

Herfstsalade

Ingrediënten
Wat heb je nodig voor deze typische herfstsalade?
We gaan uit van veel gezonde vitaminen, dus een flinke portie groenten!
– 75 gram pompoen (vers of (diepvries)blokjes)
– 75 gram bladspinazie
– 75 gram champignons
– 75 gram bietjes

Daarnaast flink wat linzen om ons ijzergehalte een boost te geven;
reken op zo’n 200 gram per persoon.

Tenslotte pompoenpitten voor een dosis gezonde vetten én een stevige bite! Ongeveer 15 gram tot 25 gram per persoon.

Bereidingswijze
Indien je verse pompoen en/of verse bietjes gebruikt, kun je deze het beste even voorkoken.

Daarna stoom je alle groenten. Dit kun je doen in een stoompan, maar als je die niet hebt werkt een vergiet bovenop een pan met water ook.

Stoom de groenten zo gaar als je zelf wilt.
Laat de linzen uitlekken en schep ze op een bord. Schep hierover de gestoomde groenten en bestrooi met de pompoenpitten.

Voeg naar smaak (zee)zout & peper toe en schenk tenslotte  balsamicoazijn over de salade. Doordat de balsamicoazijn zo licht verwarmd wordt, krijgt deze een heerlijke zachtzoete smaak.

Eet smakelijk!

 

Comments

  1. O, wat ziet dit gerecht er heerlijk uit!
    Fijn om een keer te bereidden.



Speak Your Mind

*