Vega Soto

Een gezond vegetarisch maaltijdsoepje staat vandaag op het menu.  Een heerlijke kruidige Soto, gemaakt naar eigen smaak. Want een vast receptuur is nergens te vinden omdat iedereen een eigen draai aan de soep geeft. Dit geeft genoeg mogelijkheid om lekker los te gaan in de keuken.

soto1

Soto is gewoonlijk een Indonesische kippensoep, wij hebben  er voor gekozen om op de vegetarisch tour te gaan. Wij gebruiken geen kippetjes maar houden het bij de lekkere Pandanrijst en een gekookt eitje. Hierdoor wordt het een vliegensvlug recept welke je in een handomdraai op tafel hebt staan. Met een kommetje Soto heb je ook gelijk  een hele hap groenten binnen, dus dubbel plezier.

Ingrediënten

  • Soto boemboe
  • Ui
  • Prei
  • 250 gram Soepgroenten
  • ½ Taugé
  • 2 eieren
  • 100 gram Pandanrijst
  • 700 ml water
  • Gebakken uitjes
  • Sambal Oelek
  • Soja saus

Benodigdheden

Drie kookpannen, snijplank, mes, kommetjes

Bereidingswijze

Kook de Pandanrijst zoals beschreven staat op het pak.

Kook de eieren in 10 minuutjes en laat ze daarna schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd deze in vieren.

Verhit 2 eetlepels olie in de pan, bak hier de ui en prei kort in aan.

Voeg de boemboe toe en roer dit door.  Een boemboe is een pasta van diverse kruiden. De kruiden zijn hierbij heel fijn gemaakt waardoor er een smaakexplosie ontstaat.

boemboe

Voeg het water en de groenten toe en laat dit zachtjes een paar minuten koken.

Om het bord op te maken schep je eerst een paar lepels rijst op, hier komen de eierpartjes op. Schenk er een paar volle lepels soep overheen en garneer de soto met taugé.

soto ei

Je kunt de soep naar eigen keuze op smaak brengen, gebruik hiervoor de andere helft van de prei. Snijd deze in ringen en garneer naar je eigen smaak.

soto2

Daarbij kun je voor wat extra spice  sambal Oelek toevoegen aan de soto en voor wat extra smaak lekker wat gebakken uitjes en sojasaus.



Speak Your Mind

*