Super Healthy Pizza

Krijg jij ook geen genoeg van pizza, maar past deze niet altijd in je gezonde voedingspatroon? Vanaf nu kun jij elke dag genieten van een heerlijke veggie pizza waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. 

pizza

één van de meest lekkere gerechten is toch wel pizza, wie lust dit niet? Jammer alleen dat het calorie bommetjes zijn. Een gemiddelde pizza bevat toch al snel 1000 kcal, terwijl een gemiddelde avondmaaltijd rond de 600 kcal zit. En dan hebben we het nog geeneens over de hoeveelheid vet hierin zit. Maarja pizza is gewoon lekker en deze zullen wij never nooit van ons menu schrappen.  Daarom zorgen we gewoon dat de pizza een stukje gezonder wordt.

Dan doen we middels de deegbodem te vervangen voor een groentebodem, gemaakt van gepureerde bloemkool. Het klinkt misschien een beetje apart, maar het is heerlijk.  De pizza bekleden we met frisse gegrilde groente, ei en sappige runder worstjes. Voor wie een balans dag heeft vanaf nu kan gewoon met pizza dineren.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 750 gram bloemkool (diepvries)
  • 1 courgette
  • 1 gegrilde paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eieren
  • 2 runder worstjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 el oregano
  • Peper en zout

Benodigdheden

Kookpan, stamper, grillpan, ovenplaat, bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de bloemkool gaar in een pan met ruim water.

Snijd de courgette in plakken en grill deze in de grillpan zodat er mooie strepen ontstaan.

Giet de bloemkool af en stamp deze fijn. Voeg de kerriekruiden en oregano toe, snijd de knoflook en de sjalot fijn en voeg deze toe. Scheur de mozzarellabol in kleine stukjes en meng het geheel goed door elkaar.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en doe hier het bloemkoolmengsel op. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de plaat en druk deze met je handpalmen plat.

Bak de groentebodem in 15 minuten in de oven, zo word de bodem net iets krokanter.

Snijd ondertussen de gegrilde paprika in repen en de worstjes in stukken.

Neem na 15 minuten je bodem uit de oven en bekleed deze met de ingrediënten. Besmeer eerst de bodem met de tomatenpuree, hier bovenop komen de gegrilde courgette, paprika en de stukjes worst.

Breek boven de plaat twee eieren, deze zullen mooi meebakken in de oven. Zet de ovenplaat terug in de oven en bak de pizza in nog eens 15 minuten gaar. Bestrooi de pizza eventueel nog met wat peper en zout.

Nu heb je jouw eigen gezonde pizza waar je geen genoeg van kunt krijgen. Eet smakelijk.

Comments

  1. Ik vindt een zelfgemaakte pizza zo lekker.
    Dit recept zal ik snel een keer maken 😉

    Fijne dag Xoxo



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.