Pizzabollen!

Oliebollen, oliebollen en méér oliebollen – geen oudejaarsavond zonder oliebollen! Met of zonder rozijnen, met of zonder poedersuiker.. daar houdt de variatie dan ook wel mee op. Reden genoeg om eens origineel uit de hoek te komen deze jaarwisseling: maak pizzabollen!

Oliebollen én pizza in één: wat wil je nog meer? Vrijwel even gemakkelijk te maken, smaakvol, een vleugje Italië en net zo gezellig als de traditionele oliebol!

Pizzabollen (9)

Ingrediënten voor 10 pizzabollen
–  500 gram bloem
– 1 zakje gist (7 gram)
– circa 300 ml water
– tomatensaus of tomato frito (circa 1 pakje)
– geraspte kaas naar smaak
– kruiden naar smaak, zoals basilicum, oregano of een Italiaanse kruidenmix

Pizzabollen (8)

Bereidingswijze
Meng het bloem met het water en de gist en kneed dit tot een stevig maar soepel deeg. Wil je extra mediterrane smaak, voeg dan aan het deeg kruiden toe zoals basilicum, oregano of een Italiaanse kruidenmix.

Vorm 10 balletjes van het deeg en maak deze met natte handen rond & sluitend. Laat de bolletjes een half uurtje rijzen op kamertemperatuur.

Frituur de bolletjes vervolgens kort in een frituurpan totdat ze boven komen drijven en goudbruin zijn.  Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Pizzabollen (7)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de bolletjes op een bakplaat, giet er de tomatensaus over en bestrooi met geraspte kaas.

Pizzabollen (2)

Zet de bolletjes 15 minuten in de voorverwarmde oven, haal ze eruit en serveer ze warm!

Buon appetito!

 

Comments

  1. Leuk recept en dit is een lekkernij wat ik niet ken.
    Ik zal dit recept bewaren en een keer maken.

  2. Dit ziet er heel lekker uit zeg!



Speak Your Mind

*