Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Picobello Portobello

Weet je nog niet wat je met kerst moet maken… probeer dan deze smakelijke portobello als voorgerecht. Een perfect hapje om je kerstmenu mee te openen.

porto

De feestdagen brengen al genoeg stress met zich mee, daarom zorgen wij voor inspiratie om je kerstmenu rond te krijgen. Ben jij van plan om een 3- gangen menu te serveren, dan is dit een perfect voorgerecht. Een grote portobello waar je geen genoeg van kan krijgen gevuld met een zoute ham en frisse paprika en zongedroogde tomaatjes , gegratineerd met kaas.

Met een kleine aanpassing van het recept is het ook ideaal om te serveren voor vegetarische gasten. Vervang de rauwe ham  bijvoorbeeld door een mooie plak gorgonzola. Zo pas je doormiddel van een kleine aanpassing het menu persoonlijk aan, voor ieder wat wils.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 portobello ’s
  • 2 plakken rauwe ham
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 40 gram geraspte kaas
  • Olijfolie

Benodigdheden

Snijplank, mes, koekenpan, spatel, bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem de portobello en snijd de steel er af.

porto 1

Schraap met het mesje de draden uit de ‘hoed’.

porto 2

Besprenkel de ‘hoed’ met een scheutje olijfolie en vul deze met een plak rauwe ham.

porto 3

Snijd de paprika en ui in stukjes, bak deze in een verhitte koekenpan met een scheutje olijfolie.  Voeg de gesneden zongedroogde tomaten toe en roer het geheel even door. Neem de pan van het vuur en vul de portobello met het groenten mengsel.

porto 4

Zet de portobello ‘s op de met bakpapier bekleedde bakplaat . Bestrooi de grote champignons met de kaas en bak ze in 20 minuten gaar, zodat de kaas lekker gesmolten is.

porto 5

Je kunt de portobello ’s van te voren al maken, zo hoef je ze alleen maar op het ‘moment suprême’ op te warmen.

porto 6

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie kerstmenu eruit ziet. Laat in je comment hieronder achter met wat voor lekkers je het kerstfeest in gaat luiden.

2 reacties op “Picobello Portobello”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.