Pane Italia

Het is weer zondag, dat betekend alle tijd om lekker in de keuken te kokkerellen en dit lekkere broodje voor de lunch klaar te maken. Het is er vandaag weer eentje van het kaliber “ontzettend voedzaam” ,want dit broodje staat bomvol van eiwitten, vezels, vitaminen en onverzadigde vetzuren. Jummie.

broodje

Met een “gewone” boterham is niks mis , maar af en toe willen we onszelf gewoon even verwennen. Even net iets anders eten dan gewoonlijk,  daarom eten we vandaag een broodje geïnspireerd op het verrukkelijke Italië.  De lekkerste gerechten komen hier vandaan, zoveel verschillende smaken en ingrediënten die zo heerlijk samen gaan met elkaar. Ook vandaag hebben we voor jullie weer kostelijke  diversiteit op een broodje.

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 2 broodjes
  • 2 kipfilets
  • 4 plakjes Prosciutto
  • ½ rode paprika
  • 2 handjes gemengde sla
  • 7 el olijfolie
  • 4 tl groene pesto

Benodigdheden

Koekenpan, grillpan, snijplank, mes, broodmes, keukenpapier

broodje

Bereidingswijze

Zet de koekenpan op het vuur en voeg één eetlepel toe, bak de Prosciutto in 2 minuten krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier

Snij de kip in dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes. Bak de kipfilet in de koekenpan met drie eetlepels olijfolie voor ongeveer 4 minuten bruin. Voeg daarna de gesneden paprika toe en bak deze mee.

Snijd de broodjes doormidden en grill deze totdat ze lekker warm zijn in een grillpan.

Neem de broodjes uit de pan en besprenkel de kant die je gaat beleggen met één eetlepel olijfolie.

Begin het broodje met de plakjes Prosciutto, deze zorgen voor een krokante bite.

Hier bovenop komt een handje gemengde sla, daar bovenop komt de gebakken kip en paprika. Garneer het geheel met de pesto, leg de bovenkant van het broodje erop en Buon appetito!!

Q: Wat eten jullie vandaag als lunch? 

 



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.