Categorieën
Food & health Recepten

Pain du Chocolat

Voor bij de thee, tussendoor als snack of op zondag heerlijk bij het ontbijt. Een lekker chocoladebroodje gaat er altijd wel in. En om het niet al te moeilijk te maken, want binnen de dagplanning kan niet altijd tijd gemaakt worden om ons eigen deeg te maken. Kunnen we voor het gemak ook het “ambachtelijke deeg” even snel uit de supermarkt halen. 

pdc

En wat gaan we met dat deeg maken? Pain du chocolat, een superluxe benaming voor dit heerlijke broodje. Een snack die je binnen no time gemaakt hebt, even geen gedoe met deeg maken, we maken het ons gemakkelijk en gebruiken croissantdeeg. En stiekem is dit ook nog lekkerder, wanneer je in het broodje bijt dan ervaar je de luchtigheid van een croissant.

Je kunt het broodje naar eigen smaak vullen met heerlijke chocolade. In dit broodje gebruiken we KINDER chocolade. Want het maakt niet uit hoe oud je bent; de chocolade van KINDER gaat er altijd in. Je bent nooit te oud om bij de supermarkt nog even snel een verassingseitje mee te pakken. Deze chocolade heeft zo’n eigen smaak, jeugdherinneringen komen gelijk naar boven wanneer jij je tanden in een  KINDER zet.

pain du chocolat

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 1 blik croissant deeg
  • 12 reepjes KINDER chocolade
  • 1 ei
  • bloem

Benodigdheden

Deegroller, mes, siliconenkwastje, schaaltje bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem het croissantdeeg uit het blik, bebloem je werkblad en leg hier het croissantdeeg op. Strooi ook een klein beetje bloem over het deeg en rol het met de deegroller uit. Rol het uit tot een lange strook van ongeveer een halve centimeter dik.

Snijd het deeg in zes stukken, plaats in het midden van het deeg twee reepjes chocola. Vouw het deeg nu dicht totdat het een pakketje wordt.

Leg de chocoladebroodjes op de met bakpapier bekleedde ovenplaat. Klop het ei los in een schaaltje en besmeer de broodjes hiermee. Zo krijgen ze een mooie glanzende kleur.

Bak de broodjes in 15-20 minuten gaar. Laat ze even afkoelen en daarna zijn ze klaar om op te smikkelen.

4 reacties op “Pain du Chocolat”

Laat een antwoord achter aan NailTalk (@MTerveer) Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.