Oosterse Nasi

Vindt je het moeilijk om voor een grote groep mensen een maaltijd te koken? Kies dan voor een grote pan nasi geserveerd met heerlijke  kip ketjapsaté van de grill. 

nasi

Nasi maar dan helemaal zelf gemaakt. Er komen geen pakjes of zakjes aan te pas, dus de veelbesproken E- nummers laten we mooi achterwege. Dit is gewoon puur koken met kruiden zonder  conserveermiddelen of enige geur, kleur of smaakstoffen. De kruiden waarmee we de nasi op smaak brengen zijn de smaken zoals ze van oorsprong bedoeld zijn.

Deze nasi is geheel vegetarisch, voor de liefhebbers hebben we er een lekkere kipsaté van de grill erbij. Dit gerecht dankt zijn smaak aan een mix van krachtige specerijen zoals komijn en koriander. Hierdoor omen alle ingrediënten goed naar voren.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 gram taugé
  • 100 gram witte kool
  • 1 wortel
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl laospoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 1 tl korianderzaadpoeder
  • 1 tl geelwortelpoeder
  • 4 el ketjap manis

Voor de kipsaté

  • 200 gram kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 el ketjap manis
  • 1 el bruine basterdsuiker

Benodigdheden

Snijplank, mes, kookpan, wokpan, grillpan, satéprikkers

Bereidingswijze

Kook de rijst in ruim kokend water gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd alle de groente fijn. Snijd de rode peper door en laat de pitjes zitten, zo word de nasi lekker pittig, snijd de peper in kleine stukjes en pers de knoflook uit.

Verhit de zonnebloemolie in de wok en wok de groente samen met de rode peper en knoflook ongeveer voor 5 minuten, zo blijven deze nog lekker knapperig.

Voeg de specerijen toe en roer dit door de groente heen. Laat voor nog eens 5 minuten rustig bakken en roer dan de gekookte rijst erdoor. Bak het geheel nog heel even door.

Snijd voor de kipsaté de kip in grove stukken, voor de marinade neem je een schaal, hier gaan alle ingrediënten in. Deze mix je goed door elkaar en hier voeg je de kip aan toe. Wanneer je ruim de tijd hebt kun je de kip hier een aantal uren in laten staan, zodat de smaken goed in het vlees trekken.

Verwarm de grillpan. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze aan de satéprikkers.

Grill de kipsaté in circa 10 minuten om en om bruin. Nu is de nasi klaar om opgediend te worden en kun jij je eetgezelschap gaan verblijden.

 

 

 

Comments

  1. nasi is altijd lekker 😀



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.