Oer-Hollandse lekkernij

Broodpudding, een ouderwets gerecht, lekker heerlijk Hollands en ideaal om je oude brood mee op te maken. Wanneer deze pudding in de oven staat te pruttelen vult je keuken zich met heerlijke geuren.

broodpudding

Het is gemakkelijk te maken en dient zich uitstekend als heerlijke lekkernij voor bij een high tea, dessert of om gewoon gezellig bij te kletsen met je vriendinnen.

Een perfect recept om met smaak te variëren,  vandaag de klassieker “appel en kaneel” maar  de appel kan ook vervangen worden door bramen etc.  Tevens  kan de yoghurtdrank vervangen worden voor allerlei verschillende soorten dranken, zoals bijvoorbeeld: appelsap of sinaasappelsap.

Dit gerecht is zelfs te bereiden met drinkvoeding, dit is een alternatief voor vaste voeding voor mensen die door bijvoorbeeld bepaalde ziekte minder kunnen eten. Mensen met o.a. ondervoeding hebben moeite met eten en door dit gerecht met drinkvoeding te bereiden creëer je een hogere energie- inname en een zintuigenstreling waardoor het makkelijker is voor deze doelgroep om aan hun behoefte te voldoen. Ook voor mensen met slikklachten is dit gerecht geschikt, het is dan raadzaam de ingrediënten eerst fijn te malen.

Ingrediënten
150ml yoghurtdrank, smaak naar eigen keuze
2 Sneetjes volkorenbrood
1 Ei
1tl Vanillesuiker
1 Citroen
2 el Rozijnen
1/2 Appel
1tl Kaneel
1el Vloeibare margarine

poedersuiker

Benodigdheden
Garde, beslagkom, rasp, Snijplank, ovenschaaltjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Was de appel af en snijd de helft van de appel in dunne reepjes, om deze vervolgens in stukjes te snijden.

Neem een grote kom en meng hier het ei, vanillesuiker en de yoghurtdrank in tot een schuimig mengsel.

Was de citroen en rasp de schil, alleen de gele schil, het wit van de citroen is vrij bitter. Rasp zo de helft van de citroen. Pers één helft uit van de citroen boven het eimengsel. Houd voor de zekerheid je hand of een zeef onder de citroen, anders kunnen er pitjes uitvallen.

Voeg de stukjes brood, rozijnen, appel  en kaneel toe aan het mengsel en roer het geheel goed door.

Vet de ovenschaaltjes in met vloeibare margarine en verdeel het mengsel over de schaaltjes, zet ze in 20 minuten in de oven.

Laat ze nog even afkoelen en serveer met een beetje poedersuiker eroverheen .

Comments

  1. Mmmmmm….. dit gerecht ziet er heerlijk uit 😉

  2. Ga ik proberen :D!



Speak Your Mind

*