Marokkaans stoofpotje

Alvast in vakantiestemming komen? Omring je dan door heerlijke Marokkaanse geuren met een verwarmend stoofpotje!

Marokkaans stoofpotje

Ingrediënten
  • Kipfilet
  • Groenten zoals wortel, bloemkool & aubergine
  • Ui
  • Rode of groene hete peper
  • Tomatenblokjes
  • Ras el hanout

Bereidingswijze
Vul de pan half met water en kook hierin de kip gaar. Snijd ondertussen de hete pepers & groenten in grove blokjes.

Voeg de tomatenblokjes, groenten & ras el hanout toe.
Laat dit liefst een paar uur pruttelen, tot de saus ook flink ingedikt is. Je kunt het al eten zodra alles gaar is, maar hoe langer het heeft geprutteld, hoe smaakvoller het gerecht zal zijn. Door tussendoor te proeven kom je erachter of je eventueel wat ras el hanout of wat sambal, peper en/of zout moet toevoegen.

Serveer eventueel met Marokkaans brood.

Deze maaltijd is ook ideaal om in grotere hoeveelheden te maken, zodat je er vaker van kunt eten of het mee kunt nemen als lunch!

Tips
  • Voeg voor meer vulling kikkererwten toe. Of vervang de kip door kikkererwten voor een vegetarische variant.
  • Als de saus te dun is, kun je een blikje tomatenpuree toevoegen.
  • Andere lekkere groenten voor in dit stoofpotje zijn bijvoorbeeld paprika, courgette, champignons, sperziebonen en pompoen.

Bsaha!

Comments

  1. Wat ziet dit gerecht er lekker uit!



Speak Your Mind

*