Little Green Wrap

Slim Sunday it is! Een lekkere veggie wrap boordenvol groene groentes. Heerlijk knapperig en een overvloed aan vitamientjes. Heerlijk als lunch of als hoofdgerecht geserveerd met lekkere notenrijst.

 wrap

Onze enige echte vrije dag in de week, je hebt alle tijd om te genieten en in de weer te zijn met alles en nog wat. Begin de dag met een ontspannende wandeling of ga actief lekker met de fiets weg om rond te trekken. Dit is de dag om te relaxen of de tijd te gebruiken om te werken aan je killerbody. En om die healty lifestyle door te zetten in je maaltijden hebben we vandaag een super gezonde wrap vol met groene groentes.

In de zomer kan het soms moeilijk zijn om een gerecht te bedenken met koolsoorten, meestal moeten we hier toch aan winterse maaltijden denken. Denk bijvoorbeeld aan boerenkool, rode kool  of koolraap. En wanneer je er dan een gerecht mee maakt dan is het lastig om hier een frisse twist aan te geven. Vandaag gebruiken we de grote bladeren van de Chinese kool als wrap, deze kun je vullen met allerlei groentes en soorten vlees, waardoor je een lichte maaltijd creëert. Hiermee kun je kool het hele jaar door eten en is het ook nog eens afgestemd op het seizoen.

Ingrediënten voor 2 wraps

  • 100 gram tofu
  • 125 gram champignons
  • 100 gram peulen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 2 grote Chinese koolbladeren
  • 1 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el sambal oelek
  • 3 el ketjap manis

Voor de dressing

  • 4 el magere kwark
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl honing
  • Peper en zout

Benodigdheden

Kookpan, koekenpan, grillpan, snijplank, mes, schaaltje

Bereidingswijze

Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Blancheer de Chinese koolbladeren voor ongeveer 3 minuten in het water en spoel ze daarna af met koud water zodat het garingsproces niet langer doorgaat.

Maak de peultjes schoon en kook deze beetgaar, dit duurt ongeveer 7 minuten. Spoel ook deze af met koud water.

Snijd de champignons en paprika in grove stukken en snijd de ui in hele ringen. Verwarm de grillpan en grill hierin de champignons , paprika en ui totdat deze zachter worden en deze een mooie grillstreep krijgen.

Snijd de tofu in blokjes, verhit de olie in de pan en bak de tofu totdat deze mooi bruin kleurt. Voeg daarna de sambal en de ketjap toe en roer goed door.

Voor de dressing meng je alle ingrediënten in een schaaltje en roer je dit geheel goed door elkaar.

Verdeel alle ingrediënten door twee en vul hiermee het Chinese koolblad, maak de wrap af met wat grof gesneden bosui en een toef romige kerriedressing.

 

Q: Wat eten jullie op deze mooie zondag?

Comments

  1. Mmmmm heerlijk zo een vegetarische maaltijd 😉
    Ik hou van tofu.
    Dit recept zal ik gauw een keer koken.

    Fijne dag Xoxo



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.