Iedere dag naar de sportschool – update week 1

‘Oh nee, vandaag heb ik echt geen zin hoor, ik ga morgen wel. Nee, vandaag heb ik echt geen tijd, dat red ik nooit. Vanavond? Pff nee joh, ik ben kapot.‘ Herkenbaar? Vast wel. Voorheen was ik gemiddeld zo’n twee à drie keer per week in de sportschool te vinden, wat op zich best netjes is, maar de afgelopen week ben ik voor het eerst iedere dag geweest en eigenlijk wil ik dat voorlopig ook even volhouden. Wàt, iédere dag?!! Ja, het klonk mij vooraf ook redelijk heftig in de oren, maar nu de eerste week erop zit is het me eigenlijk ontzettend meegevallen. Vandaag een kleine update!

Waarom?
Tja waarom, dat heeft meerdere redenen. Met de knieschijfprothese die ik heb kan ik jammer genoeg niet buiten een stukje gaan hardlopen of op de fiets springen en aangezien ik het overgrote deel van de dag op mijn kont zit kan een beetje beweging geen kwaad. Bovendien is het ook goed om even mijn hoofd leeg te maken en wil ik gewoon net even wat fitter en strakker worden. Redenen genoeg dus!

Wat doe je?
Ik ben heel blij dat ik ondanks mijn knieprothese eigenlijk nog best wel heel wat kan, op hardlopen na. Nu ik iedere dag naar de sportschool ga probeer ik de oefeningen die ik doe een beetje af te wisselen, maar de apparaten die ik standaard pak zijn de hometrainer (20-30 minuten), crosstrainer (15 minuten) en de handbike (15 minuten). Daarnaast doe ik vaak nog wat krachttraining voor mijn armen en lichtjes voor mijn benen.

Wat is het resultaat?
Ik vond het voornemen iedere dag naar de sportschool te gaan vooraf redelijk idioot klinken, maar nu de eerste week erop zit wil ik haast niet anders meer. Serieus, sporten is echt een soort verslavend. Het is heel verleidelijk om lekker op je kont te blijven zitten maar echt, als je eenmaal bezig bent ben je blij dat je gegaan bent. Na de eerste week voel ik me gewoon lekker fit, energiek, opgewekt, minder schuldig als ik iets lekkers eet én stiekem een beetje trots dat ik dit toch maar even doe met die prothese. En, volgens mij zit alles nét een beetje losser, hoera!

Voordelen iedere dag sporten
♥ Voelt je lekker fit, energiek en opgewekt
♥ Werkt ontspannend
♥ Minder schuldgevoel bij het eten van iets lekkers
Alles zit nét even wat losser!

Fijne zondag ladies, ik ga zo op naar……jawel, tha gym!

Q: En, doe jij ook aan sport? Hoe vaak per week sleep jij jezelf van de bank?

Comments

 1. Ik ga morgen voor het eerst sporten in een sportschool (proefles)
  Mag ik vragen wat voor prothese? ik ben daar wel nieuwsgierig naar!
  xx

 2. Knap van je zeg!

 3. Wat goed van je! Ik probeer om de dag te gaan sporten, maar met sommige diensten (ik werk onregelmatig) lukt dat niet altijd …

 4. Wat knap van je zeg! Petje af 😉

 5. Ik vind het echt heel knap van je, maarja, het lijkt me ook ergens wel lekker als je alleen maar zittend werk doet! Keep up the good work!

 6. Echt heel knap van je! Ik sleep mezelf één keer per week naar de sportschool. Hoewel ik iedere dag wel heen en weer fiets naar school, dat vind ik meestal wel genoeg haha.

 7. Wat ben je goed bezig Chantal! Zet ‘m op hoor, heel erg knap!

 8. Wendy (B) zegt

  Het is zoals je zegt: je hebt geen zin om je te verplaatsen, maar eens daar ben je blij 🙂
  Ga jij helemaal alleen naar de sportschool?

  • Doordeweeks ga ik alleen, op vrijdag en zondag meestal gezellig met mijn vriend 🙂

   • Wendy (B) zegt

    Leuk 🙂
    Ik zou ook wel willen sporten maar het is de stap zetten omdat ik er alleen naartoe moet.
    En als je niemand kent…
    Nochtans zou ik moeten sporten voor mijn rug.

    • Ik vind het zelf niet zo erg om alleen te gaan, maar misschien is er iemand in je omgeving waarmee je gezellig kunt gaan? En als je regelmatig gaat leer je op de sportschool vanzelf ook wel mensen kennen 🙂

     • Wendy (B) zegt

      Nee, ik ken niemand.
      Ik ben ook niet de persoon waartegen men gaat praten hoor 🙂
      Och, ik zal wel eens (weer) de stap ztten.
      🙂

 9. Wat goed dat je het volhoudt! Mij zal het niet lukken 😉

 10. ik heb een simpele en snelle thuis-routine die je gewoon elke dag 1 of 2 keer tussendoor kunt doen, vooral gericht op de buikspieren en benen :3

 11. Ik ben echt drama met dit.. Ik hou het twee dagen vol en daarna geef ik al op haha!

 12. Wauw, Chantal, respect! Dikke dikke respect!

 13. Knap van je!

 14. Knap hoor.. herken het wel. Blijf ook liever thuis … ben moe… geen zin… je kent het vast! 🙂 Moet gewoon vaker gaan en zin maken!

 15. Knap hoor Chantal!!
  Ik doe m’n best om één keer per week te gaan ipv één keer in de twee weken. haha, dat is niks vergeleken met jou.
  Nu ging ik afgelopen keren twee keer in de week body attack doen. En nu heb ik al twee weken last van m’n knieën en enkels dat ik helemaal niets meer kan. Zo jammer, want was net lekker bezig :S

 16. Wauw knap hoor! Respect! 😉
  Ik train 6 dagen per week, gewoon thuis via youtube en heb na een half jaar een strakke buik/sixpack ervan gekregen 😉
  Ook voel ik me gewoon veel fitter en merk ik dat ik een betere conditie heb als ik naar school fiets! :))
  Iig, succes en houd het vol! De resultaten zullen heb meer dan waard zijn! 😉

 17. Vet goed van je dat je dat elke dag wilt doen. Ik loop nu 1 keer per week hard en dat vind ik al die hard van mezelf, haha,

 18. Erg knap dat je dat kunt volhouden. Zelf heb ik er echt geen puf voor. Ik werk 40 uur in de week (5 dagen) en om de week 6 dagen. Dan heb ik nog een uur reistijd heen en een uur terug, dus als ik thuis ben denk ik echt niet meer aan sporten haha

 19. Kimberly zegt

  Ik wou dat ik daar de tijd voor had! Maar hoe plan je dat, of werk je niet?

 20. Naar de sportschool zou ik nooit gaan, ik sport in het algemeen niet graag en al zeker niet in grote drukte. Maar baantjes zwemmen op een rustig moment vind ik wel heerlijk, alleen het dichtste zwembad is een halfuur rijden terwijl je maar een uurtje mag zwemmen, beetje stom dus.

  Ik heb nu een hula hoop gekocht, schijnt erg goed te zijn en ik deed dat vroeger heel graag, ben benieuwd!

  Maar een vraag aan jou, alles zit wat losser, maar hoe snel gaat dat dan precies? 1 kledingmaat per maand, is dat haalbaar?

 21. Supergoed van je Chantal! <3
  Trots op je!Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.