Categorieën
Food & health

Homemade falafel

falafel Door Sabine – Speciaal voor de vegetariërs of de zogenaamde flexitariërs onder ons heb ik vandaag een vegetarisch recept voor jullie in de aanbieding en wel het recept voor falafel! Falafel zijn burgers gemaakt van kikkererwten en is van oorsprong een Libanees gerecht. Falafel wordt vaak gefrituurd, maar om het wat gezonder te houden heb ik besloten om de burgertjes te bakken. Hoewel het maken van Falafel helemaal niet lastig is heb je er wel een keukenmachine voor nodig want anders krijg je de kikkererwten absoluut niet fijn. Op de foto’s zie je hier en daar nog een verdwaalde kikkererwt zitten omdat ik helaas geen keukenmachine tot mijn beschikking had, maar dat mag de pret niet drukken.

Ingrediënten (12 stuks)

– 200 gram gedroogde kikkererwten*
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– ½ eetlepel gedroogde koriander
– ½ eetlepel gedroogde peterselie
– ½ theelepel komijnpoeder
– snufje chilipoeder
– peper en zout

*Je kunt ook kikkererwten uit blik gebruiken, maar de voorkeur blijft toch bij gedroogde erwten omdat deze minder snel de neiging hebben om uit elkaar te vallen.

Laat de gedroogde kikkererwten ruim van te voren in water wellen. Je kunt de erwten het beste de avond van te voren al onder water zetten, dan weet je zeker dat je ze kunt gebruiken de volgende dag. Laat ze vervolgens goed uitlekken voordat je ermee aan de slag gaat.

Doe de kikkererwten in een kom en voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe. Doe alles in de keukenmachine en laat deze draaien tot er een glad mengsel ontstaat.

Vorm met je handen kleine burgertjes van het Falafelmengsel en bak deze in een klein beetje olijfolie in de koekenpan rondom goudbruin en gaar.

Deze Falafel is érg lekker op een pitabroodje met een beetje tzatziki of knoflooksaus.

falafel

falafel

11 reacties op “Homemade falafel”

Mmmmmm…..
Ik ben dol op dit gerecht. Omdat kikkererwten in de sur. keuken ook in veel diverse gerechten en ook in snacks word verwerkt.
Je kan er ook een salade bij doen gemaakt van couscous, paprika’s, rode uien, crispy maiskorrels en eventueel sambal.

Xoxo

Ik heb het nog nooit op! Ziet er wel lekker uit opzich, maar ben nogal een moeilijke eter. Ik ga hem toevoegen aan mijn favorieten en misschien dat ik het nog eens ga maken! Ik moet van mezelf nieuwe dingen gaan proberen.

Laat een antwoord achter aan beamingbeauty Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.