HoHoHo, Chocoholic Brownie!

De brownie is een ontzettend veelzijdig product welke te bereiden is in ontelbare varianten. Daarom vandaag eens deze extra rijk gevulde variant, ongelofelijk lekker en een smaaksensatie zoals je dat bij een brownie verwacht.  Zo rijkelijk gevuld zie je ze haast niet, al het lekkers zit er in. Weet je nog niet wat je met de kerst bij de koffie wilt of zoek je nog een overheerlijk nagerecht, probeer dan deze eens..

brownie noten

Ingrediënten
–          300 gram pure chocolade
–          150 gram bloem
–          200 gram boter
–          150 gram suiker
–          4 eieren
–          1 tl vanille extract
–          100 gram gemengde ongezouten noten
–          1 pot kersen, uitgelekt, 350 gram

Benodigdheden
Vierkant bakblik (20×25 cm), bakpapier, mengkom, kom, handmixer, spatel, mes, snijplank, vergiet

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Smelt 200 gram chocolade met de boter op een laag vuurtje.

Snijd de overige 100 gram chocolade in kleine stukjes, laat de kersen uitlekken en snijd ze doormidden. Snijd de gemengde noten in kleinere stukjes.

Doe de eieren in een mengkom en klop deze samen met de suiker en vanille extract luchtig.

Roer de gesmolten chocolade en boter door het eimengsel en voeg de chocolade, kersen en noten er goed doorheen. Doe als laatste de bloem erdoor en meng het geheel goed. Schep het beslag in het bakblik en bak de brownie in 35-40 minuten gaar. Laat deze daarna ongeveer een uurtje afkoelen. Dan is het tijd om aan te snijden en heeeerlijk te smullen!!

Tip
Wil je deze brownie als nagerecht gebruiken? Serveer deze dan met een lekker bolletje vanille-ijs en een toef slagroom.

Comments

  1. deze moet ik maar eens proberen 😀

  2. Mmmmm lekker!

  3. Ziet er zo lekker uit! Ik zal het dit weekend eens gaan maken en dan wel met een bolletje ijs en slagroom 😉

  4. die lijken mij echt heerlijk!



Speak Your Mind

*