Herfst Appeltjes

Custard wordt niet zo vaak meer gegeten als vroeger, misschien dat dit komt door alle lekkere toetjes waar we tegenwoordig uit kunnen kiezen. Maar in “the good old days “ was custard het allerlekkerste lekkernij. Met de koude dagen die weer gaan komen halen we graag oude herinneringen op. Daarom trappen we de herfst af met zoete appeltjes in warme custard.

herfst appeltjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 ml melk
  • 60 gram custard
  • 25 gram vanillesuiker
  • 1 appel
  • 15 gram bruine basterdsuiker
  • 4 el water

Benodigdheden

Koekenpan, steelpan, lepel, garde, ovenvaste schaal, snijplank, mes, spatel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de appel door de helft en haal het klokhuis eruit. Snijd de partjes in dunne schijfjes. Zet een koekenpan op het vuur en bak hier de appelschijfjes in. Voeg de bruine basterdsuiker toe en roer dit goed door. Voeg de eetlepels water toe en laat dit even kort inkoken. Wanneer het vocht verdampt is haal je de pan van het vuur.

Verwarm de melk in een steelpannetje, voeg daar 2 eetlepels custard en de vanillesuiker aan toe en roer dit met de garde goed door. Voeg de rest van de custard toe en roer met de garde door totdat er geen klontjes meer inzitten. Laat de custard rustig aan de kook komen en blijf goed doorroeren, wanneer de custard dikker begint te worden zet je het vuur laag. Nog steeds goed blijven roeren anders bakt het aan.

Neem de ovenschaal en vul deze met de custardpudding, hier bovenop komen de appelschijfjes. Zet de schaal 20 minuten in de oven zodat er een lekker korstje op ontstaat. Mmm smullen maar.

Q: Wat voor een typisch herfstlekkernij maken jullie graag?

Comments

  1. Het klinkt heerlijk.
    Leuk recept.

  2. Ziet er lekker uit!



Speak Your Mind

*