HelloFresh box – deel 2

Jullie wisten al dat Femme Magazine de HelloFresh box had ontvangen, daarom vandaag een tweede recept uit de Orginalbox. Een overheerlijke pompoenravioli met Roma tomaten en vers gesneden basilicum. Dit gerecht is ontzettend gezond, makkelijk te bereiden en erg snel klaar te maken. Schenk hierbij een rode wijn naar keuze, droom jezelf weg in een gondel in Venetië en geniet met volle teugen, Buon appetito!

20131119_164242 (2)De ravioli die in de HelloFresh box zit wordt met de hand gemaakt in Romagna (Italië). Hier komt de pastasoort oorspronkelijk ook vandaan. Het wordt geserveerd met volle Roma tomaten, deze worden ook wel pruimtomaten of pomodori- tomaten genoemd.  Pomodori betekent letterlijk ‘gouden appel’. Het is een heel andere tomaat dan die wij gewend zijn, het bijzondere is de langwerpige vorm en de kleur van de tomaten. Deze zijn veelal lichter dan van de doorsnee tomaat. De Roma tomaat heeft in ieder geval een heerlijke smaak, proef het zelf maar…

TE COMBINEREN MET ALLE SOORTEN RAVIOLI

Benodigdheden
Pan met deksel, snijplank, snijmes

Ingrediënten voor 2 personen
1 teen knoflook
1 sjalot
5 Roma tomaten
5 basilicumtakjes
300 gram (pompoen)ravioli
Snufje peper

Bereidingswijze

Kook 1Liter water in een pan met deksel voor de pompoenravioli.

Pel de knoflook en sjalot en snijd deze fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de Roma tomaten in kleine blokjes.

Kook de pompoenravioli gaar in vier minuten, het kan verschillen hoelang de ravioli moet koken dus houdt je goed aan de informatie op de verpakking. Roer regelmatig en laat de ravioli aan elkaar zitten als deze aan elkaar vastplakken, anders trek je ze open. Giet deze daarna af.

Maak ondertussen een salade van de knoflook, sjalot, Roma tomaten en basilicum. Pluk de blaadjes van de basilicum en roer deze door het mengsel heen. Besprenkel de salade met olijfolie en breng op smaak met peper. Het is ook lekker om een scheutje witte balsamicoazijn aan de salade toe te voegen.

Verdeel de pompoenravioli over de borden en serveer deze met de salade. Besprenkel de pompoenravioli nog extra met olijfolie. Mmmm.

20131119_170048

Comments

  1. Oh…. heerlijk is pasta en daar ben ik dol op maar dan wel met mate 😉
    Koolhydraten zijn niet goed voor de lijn hihihi



Speak Your Mind

*