Granola

Puur en eerlijk, dat is waar het omgaat tegenwoordig. Wij staan allemaal langer in de keuken om onze maaltijden van scratch te maken tot iets lekker. De trend die we steeds vaker zien is om onze eigen muesli te maken. Door deze zelf te maken kun je deze helemaal personaliseren. 

granola 1

Want wanneer je in de supermarkt staat te staren naar alle keuze in muesli dan moet er net precies die ene goeie inzitten. Want de één vindt cranberries en de ander moet helemaal niks hebben van noten heerlijk in de muesli. Door het zelf te maken kun je de muesli ook gezonder maken, je voegt er gewoon minder suiker aan toe en je hebt een verantwoord ontbijt. Want met de zelfgemaakte muesli heb jij een goed begin van de dag, voeg de muesli toe aan je kwark en voeg er eventueel nog wat extra fruit aan toe. Zo leg je een goede voedzame bodem voor de dag.

Doe gek en maak van alle producten die je lekker vindt een gevulde granola om intens van te genieten.

Ingrediënten

  • 250 gram havervlokken
  • 75 gram walnoten
  • 30 gram sesamzaad
  • 30 gram pompoenpiten
  • 75 gram rozijnen
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 el gembersiroop
  • 3 el kokoscream

Benodigdheden

Ovenplaat, bakpapier, steelpan, lepel, weckpot

granola 2

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

neem de kokoscream en laat deze op een laag vuurtje smelten. Wanneer deze volledig gesmolten is voeg je de gembersiroop toe en roer dit goed door elkaar.

Bekleed de ovenplaat met bakpapier en strooi hier alle droge ingrediënten en mix dit goed door elkaar. Giet de gesmolten kokoscream met gembersiroop er overheen.

Schep  4 eetlepels water over de muesli en plaats de bakplaat voor ongeveer 10 minuten in de oven. Schep na 5 minuten een keertje om zodat het niet aanbrandt.

Wanneer de granola is afgekoeld schep je deze in een grote weckpot, op deze manier kun je de granola prima een week bewaren.

 

Comments

  1. Ik ken dit niet maar het klinkt erg lekker 😉

  2. Dat ziet er lekker uit!
    Liefs xxxx



Speak Your Mind

*