Categorieën
Food & health Gezond eten Recepten

Gezonde fruitijsjes

Pfoe pfoe, wat hebben we gezweet de afgelopen dagen! Eindelijk belooft het even wat koeler te worden, zodat we even op adem kunnen  komen. Tijd dus om zelf weer de keuken in te duiken, om ons voor te bereiden op nieuwe warme dagen! Hitte of geen hitte: een zelfgemaakt gezond fruitijsje gaat er altijd in..

fruit-pops_thumb

De meest smaakvolle ijsjes maak je door simpelweg een smoothie in te vriezen: doe je favoriete ingrediënten (zoals banaan, aardbei, peer) in de blender en meng tot een stevige massa. Giet dit in vormpjes en zet ze een paar uurtjes in de vriezer. Een ijsje bomvol vitamientjes!

De allersnelste ijsjes maak je door puur vruchtensap in te vriezen: pure appelsap, vers geperst sinaasappelsap, biologisch kersensap…

Pure yoghurtijsjes maak je in een handomdraai, door ijsvormpjes te vullen met jouw favoriete Optimel Puur smaak! De calorieën in één ijsje  zijn bijna op twee handen te tellen, maar je hebt wel een heerlijke puur natuurlijke verfrissing!

Uiteraard kun je ook wat meer moeite nemen en ijsjes maken van een yoghurt- of kwarksmoothie of zelfs stukjes fruit in je ijsje doen.

Wat is jouw favoriete zelfgemaakte ijsje?

 

2 reacties op “Gezonde fruitijsjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.