Gado Gado

Heerlijke maaltijden met een buitenlands tintje. Met het zonnetje op ons dak gaan wij in de keuken de hele wereld over. Elke dag weer een ander exotisch gerecht op tafel. Vandaag gaan we proeven van de Indonesische keuken en gaan we Gado Gado maken. 

gadogado

Een heerlijk Indonesisch gerecht, Gado gado is een over gevulde schotel vol met groentes en bijbehoren zoals een gekookt eitje, tofoe of tahoe en wat kroepoek. Het kan zelfs koud gegeten worden dus ideaal voor als je al vooruit wilt koken wanneer je bijvoorbeeld een drukke week hebt.

Echte Gado Gado is heel simpel om te maken, je moet alleen een hoop handelingen verrichten doordat je een scala aan verschillende groente hebt, elk gedeelte van de Gado Gado heeft namelijk ook een andere bereidingswijze. Hierdoor ben je lekker druk in de weer met je potten en pannen met als resultaat een heerlijke maaltijd natuurlijk.

De Gado Gado wordt geserveerd met pindasaus, voor het gemak hebben we gekozen voor gadogado saus van het merk Kokki Djawa, deze is gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Je moet het jezelf de eerste keer Gado Gado maken niet te moeilijk maken, wanneer je dit te simpel vindt kun je jezelf uitdagen tot het maken van zelfgemaakte pindasaus.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram tofu
  • 400 gram bospeen
  • 300 gram sperziebonen
  • 250 gram Chinese kool (voorgesneden)
  • 100 gram taugé
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • Kroepoek
  • Gado Gadosaus van Kokki Djawa
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek

Benodigdheden

Kookpan, steelpan, koekenpan, wok snijplank, mes, dunschiller, schaal, aluminiumfolie

gadogado3

Bereidingswijze

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de rijst volgens de beschrijving op het pak gaar. Giet de rijst af en laat de pan met deksel erop rusten.

Maak de sperziebonen schoon en snijd deze doormidden. Met de dunschiller maak je de bospeen schoon en deze snijd je in kleine stukjes. Snijd de ui in halve ringen.

Kook de eieren in ruim water voor 8-10 minuten.

Zet een grote pan met water op en kook de wortels eerst 5 minuten, voeg daarna de sperziebonen toe in de pan. Omdat de wortel een hardere groente is heeft deze een langere kooktijd. Kook de groente nu nog voor 5 minuten.

Snijd ook de tofu in blokjes, verhit één eetlepel olie in de wok en bak hier de tofu goudbruin in. Voeg de sambal en ketjap toe en roer dit nog goed door elkaar. Neem een schaal en vul deze met de tofu, dek het af met aluminiumfolie en laat deze staan totdat je het bord gaat opmaken.

Neem de pan waarin de tofu is gebakken en voeg hier één eetlepel olie aan toe. Bak hier de ui glazig in. Je hoeft de pan niet om te spoelen, zo behoud je de smaak. Voeg na 3 minuten de gesneden witte kool toe en roerbak dit voor enkele minuten zodat deze nog steeds een bite heeft.

Neem een steelpan en bereidt hier de pindasaus zoals beschreven staat op de verpakking.  Roer de pindasaus regelmatig door, zo voorkom je dat deze niet aanbakt.

Nu heb je alle ingrediënten bereidt en kun je gaan opdienen. Begin met de rijst, hier bovenop komt de gebakken tofu. Dan staat alles klaar voor de groentes, begin met de Chinese kool met ui. Daar bovenop komen de sperziebonen en wortel. Neem een handje taugé en verdeel dit over het geheel.

Schep naar keuze de hoeveelheid pindasaus op en garneer dit met kroepoek en een gekookt eitje. Nu kun je gaan genieten van de heerlijke en gezonde Gado Gado

 

 

Comments

  1. Hier hou ik van 😉

  2. Dat ziet er goddelijk uit!



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.