Fishy Witlof

Twee keer in de week vis eten blijkt voor sommige nog steeds moeilijk. Waar zou dit aan kunnen liggen? Misschien niet weten hoe je het moet bereiden of hoe je het kan combineren binnen je maaltijd. Daarom hebben we vandaag voor jullie een heerlijke combinatie van gerookte zalm met gezonde witlof. 

witlof 2

Want ook witlof wordt vaak gegeten zoals mama deze vroeger maakte. Gekookte witlof met ham en kaas, er zijn maar weinig andere recepten met witlof die de keuken passeren. Daarom willen hier verandering in brengen, in combinatie met het vaker eten van vette vis. Een frisse samenkomst van heerlijke smaken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram witlof
  • 8 middelgrote kruimige aardappelen
  • 1 rode ui
  • 200 gram gerookte zalm
  • 3 el Boursin Cuisine
  • 3 el olijfolie
  • peper

Benodigdheden

Kookpan, 3 koekenpannen, aardappelstamper, snijplank, mes, spatel, eetlepel

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze door de helft. Zet een pan met water op en kook de aardappelen gaar in 20-30 minuten. Giet de aardappelen dan af, maar bewaar een gedeelte van het kookvocht.

Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie. Fruit hier de in halve ringen gesneden rode ui in. Bak deze voor 5 minuten op middelhoog vuur.

Stamp de aardappelen met het eigen kookvocht totdat het er een smeuïge puree ontstaat. Voeg hier de gebakken rode uit doorheen en spatel deze goed door. Breng verder nog op smaak doormiddel van beetje verse peper.

Halveer de witlof en snijd het bittere gedeelte eruit, snijd de witlof in reepjes. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hier een eetlepel olijfolie in. Wanneer de olie warm is voeg je de gesneden witlof toe en roerbak je deze voor ongeveer 4 minuten. Hierna voeg je de Boursin Cuisine toe en roer je deze goed door elkaar. Laat de pan nog enkele minuten op het vuur staan zodat alles warm is.

Ondertussen snijd je de plakken gerookte zalm in grove repen. Deze bak je in olijfolie totdat de vis verkleurd van oranje/roze naar zacht roze, dan is deze perfect.

Nu gaan we het bord opmaken, neem een paar scheppen aardappelpuree. Hiernaast schep je de witlof met de heerlijke Boursin en hier bovenop komt de gebakken zalm. Smullen maar.

Comments

  1. Wat ziet dit gerecht er lekker uit 😉

    Xoxo



Speak Your Mind

*