Egg muffins

Houd je van een gevulde omelet? Houd je van makkelijke maaltijden of snacks? Ben je vaak onderweg of heb je weinig tijd om in de keuken te staan? Heb je nog meer redenen nodig om van deze overheerlijke, gezonde, makkelijke, creatieve egg muffins te houden?!

Egg muffin

Zet de eieren maar alvast op je boodschappenlijstje en lees snel verder voor het recept!

Ten eerste, de ingrediënten:

  • 1 ei per 2 muffins (afhankelijk van je vormpjes)
  • zout, peper & andere kruiden naar keuze
  • alles wat je wilt naar keuze!
Een stevige basis en verder totaal jouw experiment! Wat heb je aan restjes in huis, waar heb je op dit moment zin in, wat is er in de aanbieding, welke smaken passen bij elkaar..

Een aantal lekkere ingrediënten zijn bijvoorbeeld cherrytomaatjes, kleine blokjes uit, rucola, bladspinazie, boerenkool, courgette of aubergine, champignons, paprika, prei, wortel, pompoen, kappertjes, olijven, (gerookte) kipfilet, kalkoen, ham, tonijn..
Varieer hierbij met diverse kruiden en je maakt in een handomdraai steeds weer een ideaal hapje!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kluts de eieren in een kom en meng met de kruiden & gekozen ingrediënten.
  • Vul muffin- of cupcakevormpjes met dit mengsel en zet de muffins ongeveer een half uurtje in de oven.
  • Laat ze even afkoelen met het deurtje op een kiertje & smullen maar!

Je kunt de muffins ook prima bewaren in de koelkast; zo maak je er een heleboel tegelijk en heb je gedurende een aantal dagen altijd een snel ontbijt, on-the-go tussendoortje, (deel van je) lunch of bijgerecht bij de hand!

Buon appetito!

 

Comments

  1. Wat een goed idee om op een dag als vandaag dit recept te maken.
    Ik heb ook zo een vorm die eigenlijk veel te weinig gebruikt word.
    Handig voor bladerdeeg hapjes, muffins en cupcakes etc..
    Eigenlijk heb ik altijd champignons, eieren, paprika’s en diverse kruiden in huis.

    Fijne dag Xoxo



Speak Your Mind

*