Chocolat Chip Cookie

Chocoladekoeken daar kun je eigenlijk nooit de fout mee in gaan. Deze grote joekels nodigen uit om opgegeten te worden. Dit zijn lekker zachte Chocokoeken gevuld met chocolat chips, hoe lekker kan een koekje zijn.

cookie

Eén van de grootste supermarktketens verkoop dit schatje ook, een lekker zachte chocoladekoek die bomvol gevuld is met stukjes chocola. Dit moet toch de grootste verslaving van vrouwen zijn. Maar natuurlijk hebben we niet altijd zin om naar de supermarkt te lopen, fietsen, rijden noem het maar op, soms willen we gewoon het huis niet uit en willen we lekker op de bank blijven zitten. Daarom willen wij jullie dit recept niet weerhouden want deze moeten jullie echt uitproberen, absolute aanrader.

Ingrediënten voor ± 10 koeken

  • 230 gram zachte margarine
  • 100 gram suiker
  • 225 gram bloem
  • 4 tl cacao poeder
  • 150 pure chocolade
  • 1 ½  tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zout

Benodigdheden

Handmixer, mengkom, lepel, theelepel, snijplank, koksmes,  bakpapier, klein kommetje

chocolat cookie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul de mengkom met de zachte margarine in stukjes, suiker, ei, cacaopoeder en het vanille extract en meng dit met de handmixer tot een goed vermengt geheel.

Voeg de bloem  met het bakpoeder en het zout toe en meng dit nog goed met de handmixer door.

Hak de chocolade in kleine stukjes fijn en meng deze snippers door het deeg. Doe dit met een lepel want het deeg kleeft anders heel erg aan je handen.

Bekleed het bakblik met het bakpapier en vul een kommetje met lauw water. Schep met een lepel wat beslag uit de kom, neem dit in je handpalm. Maak je andere hand vochtig met het lauwe water in het kommetje en maak van het beslag een mooie ronde vorm. Leg de koekjes op de bakplaat, leg ze wel goed uit elkaar omdat ze nog iets groter zullen worden in de oven.

Bak de koeken in 12-15 minuten in de oven op 180 graden. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen.

Als je niet zoveel koeken in één keer wilt bakken kun je het deeg ook invriezen. Verdeel het beslag in porties en verpak dit in huishoudfolie. Zo kun je ze per portie uit de vriezer halen, op de bakplaat leggen en in één keer afbakken in de oven. Je hoeft het deeg niet van te voren te ontdooien, de baktijd voor de koeken bedraagt dan 15-17 minuten.

 

Comments

  1. Mjam mjam mjam!!!

  2. Mmmmmmm 😉

  3. Hmmm lekker!



Speak Your Mind

*