Categorieën
Food & health Sport & work-outs

6 manieren om te sporten zonder sportschool

Zomerlijven worden nou eenmaal gemaakt in de winter. Dus dit is het moment dat je al moet beginnen om in de zomer rete strak in je bikini te passen. Nu kappen met het uitstellen, want anders krijg je nooit een bikini body.

homeworkout

1. Nike Training Club
Dit is DE manier om gemotiveerd thuis te sporten. Schaf een stel gewichtjes aan (of vul waterflesjes met zand) en de rest komt later wel. De Nike Training Club telefoon app heeft heeeel veel verschillende soorten workouts. Geef je doel aan en Nike zoekt een workout die bij je past. Het geeft je het gevoel dat je meedoet met een groepsles. En dat terwijl niemand ziet hoe belachelijk je de oefeningen eigenlijk uitvoert. De instructrice vertelt je hoe je de oefeningen moet doen, waar je op moet letten, ze telt tijdens de oefeningen af en roept opzwepende kreten naar je. “You can do it!”

2. Hardlopen
Goede hardloopschoenen zijn een vereiste, want als je die niet hebt is de kans groot dat je je lichaam kapot maakt. Ook als je daar geen erg in hebt. Verder heb je niks nodig. Alleen een beetje motivatie om de deur uit te gaan.

3. Wandelen
Hoe makkelijk is het om voor of na het eten even een blokje om te gaan. En het leuke is: je leert de buurt beter kennen. Ook al woon je al jaren op dezelfde plek, als je steeds een andere route neemt valt er altijd wel iets te ontdekken.

4. Huishouden
Het is geen nieuws dat je met het huishouden ontzettend veel calorieën verbrandt. Breng het huishouden naar een hoger niveau door het fanatieker te doen. Je bent én sneller klaar, én je verbrandt meer calorieën.

5. Fietsen
Nog eventjes wachten en de zon komt weer tevoorschijn. Grijp deze kans aan om uren te gaan fietsen. Met je lover of met (een stel) vrienden. Knoop een doel aan je fietstocht en je maakt het nog leuker. Zoek uit waar een paar kilometer verderop een leuk terras zit. Of zoek een mooi stukje natuur uit en sjouw een picknickmand mee om daar een uitgebreide pauze te houden.

6. Zwemmen
Bij punt 5 kan het doel ook een leuke plek om te zwemmen zijn. Zo vang je twee vliegen in één klap. Met zwemmen gebruik je ongeveer al je spieren. Dus een paar baantjes op en neer in opgeschroefd tempo zal een hoop verbranding opleveren.

Q: Sport jij liever in de sportschool of zoek je een alternatief?

Beeld

Één reactie op “6 manieren om te sporten zonder sportschool”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.