Te mooi voor Abercrombie & Fitch. Ehh, wát?

Heel eerlijk gezegd kan de kleding van het Amerikaanse merk Ambercrombie & Fitch me niet echt boeien, maar hun modellen des te meer. Mocht het hele Amberdinges je geen belletje doen rinkelen: dit label gebruikt geen te knappe size zero modellen voor hun campagnes maar Ken-achtige real American guys met goddelijk afgetrainde (boven)lichamen. Oh, yeah! Nu is dat hele mooie mensen ding een beetje uitgelopen op een relletje want de directeur van het merk heeft de wereld laten weten dat zijn kleding alleen door mooie mensen gedragen mag worden. Ai.

Meneer Jeffries vond het kennelijk nodig even heel duidelijk te maken dat hij graag alleen maar dunne en mooie mensen in zijn winkels wil. Volgens hem richt Amercrombie & Fitch zich op de ‘cool kids’, oftewel de aantrekkelijke, typische Amerikaan met een goede instelling en heel veel vrienden. ‘Veel mensen horen niet thuis in onze kleding en dat gaat ze ook niet meer lukken. Zijn we exclusief? Absoluut,’ aldus Jeffries. My god zeg, wát een attitude.

Om het merk alleen voor ‘mooie mensen’ te behouden gaat de dameskleding tot maat L en kunnen heren shoppen bij A&F tot maat XXL. De grotere herenmaten zijn niet bedoeld voor de man met een maatje meer (like dûh, ofcourse not), maar voor gespierde sporters. Dat je ’t ff weet, heren. Dat meer dan de helft van de Amerikanen die in de leeftijdscategorie maat 44 heeft lijkt ze niet heel erg te boeien.

De ongezouten mening van Jeffries is veel (bekende) Nederlanders in het verkeerde keelgat geschoten en ene Mark Aink is daarom onder de naam We are too beautiful een tegenactie begonnen: Op de shirts (gemaakt door het merk Bo Weevil, dat duurzaam katoen en textiel gebruikt) van de actievoerders staat de tekst ‘I am too beautiful to wear A&F’ en al verschillende bekende Nederlanders hebben zich erin laten fotograferen.’

Mocht je zelf ook een ‘I am too beautiful to wear A&F‘ shirt willen bemachtigen kan dat via deze website.

Q: Wat vind jij van de uitspraak van de directeur van A&F? 

Comments

 1. Wat een goede tegenactie zeg! Chapeau!

 2. Pff.. wat een ego zeg. Hele goede tegenactie!

 3. Ik ben er een keer in Amsterdam binnen geweest, voelde me niet eens op m’n gemak! Het liefst zou ik wel zo’n shirt bestellen

 4. Jeetje wat slecht als een merk zich zo wil presenteren

 5. Ik ben eens in Londen in de A&F geweest, maar die kleren…. Echt totaaaal niks voor mij! Ik vind die tegenactie echt geweldig.

 6. Heerlijk zo’n tegenactie! Ik had al eens gelezen over dat ze zo ‘exclusief’ zijn, dikke onzin joh.

 7. Ai wat een statement! Zo jaag je mensen wel weg uit je winkel! Ik vraag me overigens wel af hoe ze ‘lelijke mensen’ – in zijn ogen – weg willen houden uit de winkels hoor. Een klant is een klant!

 8. Pfff wat een ego zeg! Goede tegenactie!

 9. Goede tegenactie!

 10. Ik vind het nog vooral het vreemdst hoe de CEO van Abercrombie eruit ziet, want echt, hij is een van de lelijkste mensen die ik ooit gezien heb en dan durft ie zulke dingen te zeggen.

 11. Haha, leuke actie 😉

 12. En dan moet je een foto zien van de persoon die het zegt….hij mag zijn eigen winkel niet in hahahaha

 13. Leuk artikel, vind het een erg rare uitspraak, wie moet namelijk bepalen wat mooi is. Ken mensen met een prachtig figuur die ik niet mooi vindt en anderen met een maatje meer die er prachtig uitzien.

 14. omg, dat is gewoon erg x

 15. Hij heeft ook gezegd dat arme mensen hun kleding niet mocht dragen; tegenactie; mensen delen A&F uit aan zwervers zodat die zich warm kunnen houden! BAM! 2 vliegen in één klap.
  Zo’n hekel aan deze franchise.

 16. Wat een attitude inderdaad, niet normaal. Hele goede actie!

 17. Icequeen81 zegt

  ewww echt wat een man

 18. Die man is een kwal en ziet er zelf ook voor geen ene meter uit. Ik zou dus nooit die winkel in stappen, niet dat ze mijn maat dus zouden hebben, maar puur uit statement zou ik er met een boog omheen lopen.

 19. hhaha wat een goede actie, ik denk dat ik morgen maa zo’n shirt ga kopen >:-D

 20. Wat een kwal, bah! Nou, zelfs al als ik in die maatjes zou passen, zou ik het niet meer dragen om zo’n domme opmerkingen!Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.