Modellen met Tatoeages

Na de campagne voor Valentino van Terry Richardson met getatoeëerde modellen volgen er steeds meer modehuizen die modellen met tatoeages niet meer verbannen, maar juist gebruiken in hun shoots.

Terry
Georgia Mey Jagger met Terry Richardson

Als model was het jaren lang wel heel risicovol om een tatoeage te laten zetten. Klanten hielden er niet van, dus je kon er behoorlijk wat opdrachten, en daarmee geld, mee mislopen. Tijden veranderen. Tatoeages zijn geen taboe meer in de modescene.

Terry Richardson is gelijk aan shockerend. Hij staat bekend om zijn extraverte manier van fotograferen. De dames en heren die zijn studio binnenwandelen weten dat er iets geks gaat gebeuren. Met perfecte belichting en een overdacht plan van aanpak weet hij ieder uniek op de gevoelige plaat te leggen. Zijn c.v. is gevuld met the rich and famous wat hem zelf ook laat behoren tot the rijken en beroemdheden van deze planeet.

Dezelfde Terry zorgde ervoor dat de populariteit van modellen met tatoeages steeg. Hij gebruikte modellen met tatoeages in een campagne voor het bekende modemerk Valentino. Dat hij tatoeages als sieraad ziet, wordt wel duidelijk als hij zijn mouwen opstroopt. Toen één schaap over de dam was volgden er meer, want ook grote merken als Saint Laurent en Burberry gebruikten modellen met permanente lichaamsversiering in hun campagnes en shows.

Dankzij deze doorbraak hebben modellen veel meer vrijheid en meer over hun eigen lichaam te zeggen Is dit een goed teken of een slecht voorbeeld?

Bron: LINDA.
Beeld: Instagram

Comments

  1. Ik vind dat juist goed dat ze dat doen! Als nu ook zo langzaam aan de modellen met grotere maatjes geaccepteerd worden vind ik het helemaal de goede kant op gaan!

  2. ik vind het juist gaaf 😀

  3. Dat is zeker goed.
    Maar het leuk om bij anderen te zien.;-)Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.