Categorieën
Fashion Nieuws

Hoera: Franse wet voor te dunne modellen wordt aangenomen!

Afgelopen week is er in Frankrijk een wetsvoorstel gedaan om uitgemergelde modellen te voorkomen. Er is ook zo veel trammelant mee is geweest. Gisteren is de wet aangenomen. 

modellen

Wet tegen te dunne modellen
Van alle kanten wordt er geklaagd over te dunnen modellen. Je ziet hun botten, ze gaan van hun stokkie en ga zo maar door. Maar er iets aan doen? Ho maar. Zo was het vanaf 2013 tenminste. Op dat moment werd er per wetgeving een stokje voor gestoken in Italië, Spanje en Israël. Een wet die te dunne modellen verbied waardoor er bij modellen bureaus een boete kan worden opgelegd zodra te modellen volgens de wettelijke maatstaven te dun zijn. Dit wetsvoorstel vond modeland Frankrijk zo’n goed idee dat ze hem wilde overnemen.

Go Frankrijk!
En Frankrijk heeft die wet er zojuist -gisteren om precies te zijn- doorgekregen. Vanaf nu kan er bij modellenbureaus die te dunne modellen in dienst hebben tot wel €75.000,00 door de neus geboord worden. Je kunt ook direct doorgestuurd worden naar de gevangenis, zonder langs start te gaan.

Wanneer ben je dan te dun?
Volgens die wet moet je als model voldoen aan de volgende eisen:
– Je moet 18 jaar zijn (niet dat dat iets met je volume te maken heeft, maar het is wel goed).
– Een model met een lengte van 1.75 m moet minimaal 55 kilogram weten.
En dit bewijzen ze met een cetrificaat voor hun BMI.

Waarom?
Modellen worden door velen, voornamelijk jonge meisjes, als voorbeeld gezien. Het kan negatieve invloed hebben wanneer een voorbeeld er uitziet alsof ze zichzelf uithongers. ‘Het is enorm belangrijk dat modellen voldoende eten en goed voor hun gezondheid zorgen,’ zegt de Franse minister van gezondheid.

Q: Vind je dit bemoeizuchtig geneuzel, of ben je het helemaal eens met de wet?

Bron, beeld

Één reactie op “Hoera: Franse wet voor te dunne modellen wordt aangenomen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.