Ken je ze nog? 5 typische 90’s trends

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik denk nog regelmatig met een klein beetje weemoed terug aan de nineties. Ik zie mezelf nog slepen met mappen met Flippo’s met een Tamagotchi in m’n broekzak, de Spice Girls in m’n oren, op m’n T-shirt en aan m’n voeten en m’n pony verdeeld in twee gelijke helften stijf van de gel aan m’n voorhoofd geplakt. Oh yeah, die good old 90’s!

Spenûhhh
Deze was ik serieus echt een soort van vergeten en dit is óf te wijten aan langzaam afstervende geheugencellen óf het is – en dat is meer waarschijnlijk – een kwestie van het zo hard mogelijk verbannen uit mijn geheugen. Ik zie mezelf nog lopen met 1028304484 gekleurde, vooral héél véél gekleurde, spenen om mijn nek aan een leuk gekleurd koord. Echt guys, what were we thinking?

Lipliner
Jawel, dé trend die de hele jaren ’90 domineerde: de lippen mooi omlijnen met een véél te bruine lipliner en ze vervolgens royaal inkleuren met een nude lipstick, deze laatste het liefst met een flink aanwezige metallic finish. Awe-some.

Klaparmbandjes
Oja, deze weet ik nog heel goed! Je weet wel, van die langwerpige dingen die je dan flink hard om je pols moest slaan zodat het een armband werd. Ik had zo’n heel cool op en top ’90 fluorescerend hysterisch gekleurd exemplaar, waar ik zelfs een heel klein beetje heimwee naar krijg nu ik er aan denk!

Tuinbroeken
Een paar dagen geleden deed mijn moeder mij een énorm plezier door een foto van het brugklas introductiekamp onder mijn neus te schuiven waar ik in vol ornaat in een geruite tuinbroek (van CARS, jawel van CARS!) de grootste lol stond te hebben. Dit is ook zo’n 90’s ding dat ik me dan weer amper kan herinneren, maar da’s eigenlijk maar goed ook.

Touwtje om nek
Ik geloof dat ik ze in alle kleuren bruin en in het wit en zwart had, van die soort suède touwtjes die je in een knoopje om je nek droeg. Kon zo een westernfilm in, maar híp dat het was.

Q: Wat zijn voor jou een paar typische 90’s trends waar je stiekem wel een beetje heimwee naar hebt of die je het liefst zo snel mogelijk vergeet?

Comments

 1. http://Dominique zegt

  Heel herkenbaar! Ik liep vroeger ook regelmatig met een tuinpak haha. En die lipliner kom ik soms nog weleens tegen… brrrr!

 2. die lipliner zie ik helaas vandaag ook nog bij vrouwen

 3. http://roos zegt

  Ik denk dat ik nog iets te jong ben voor deze trends. Ik ken ze allemaal wel maar heb het zelf nooit gedaan.

 4. hahaha dien spenen kreeg ik later ook in allerlei andere vormen bloemen en dolfijnen enz ja ik was het vergeten thnx voor de herinneringen 😀

 5. Ooh ja die suede touwtjes hahaha!!

 6. Zo herkenbaar! Vooral de tuinbroek en die spenen aan een ketting,.. Nu ik er op terug kijk snap ik niet zo goed wat er zo mooi of bijzonder aan was 😉

 7. Ja, de speentjes! Ik had er zoveel, in verschillende groottes. Maar ik was altijd trots op de schattige kleine speentjes, want die hadden er niet veel in mijn straat. 😉

  En die klaparmbandjes, ik had er niet zoveel. Ik kan mij er niet heel veel van herinneren, haha.

  Ik had een tuinbroek met lange broekspijpen en één met korte broekspijpen. Ik vond ze eigenlijk wel erg fijn om te dragen. Maar ja.. het staat natuurlijk voor geen meter. XD

 8. Haha, spenen? Oh god en de lipliner.. Ben ik even blij dat ik pas in ’96 ben geboren en dit niet heb meegemaakt.

 9. http://Claudia zegt

  Die klaparmbandjes waren leuk! Ik had er vorige keer één bij de action gekocht in zo’n reflecterende ‘veiligheids/zichtbaarheids’set :p en jaaaaa, cars tuinbroeken! wat wou ik er graag één!! Nooit gehad uiteindelijk. En zo’n leren choker wilde ik ook altijd, ik kan me goed herinneren dat Topanga uit Boy Meets World er bijna altijd een droeg, maar ik heb van mezelf een redelijk korte nek, en met zo’n choker lijkt het al helemaal alsof ik geen nek heb :p Leuk! Ik was jong in de jaren 90, maar ik kan het me deze dingen nog goed herinneren allemaal!

 10. haha, zéér herkenbaar! 🙂

 11. Schoenen met een extreem hoge zool a la de Spice Girls.

 12. Ik heb mij aan alle schuldig gemaakt, behalve aan de tuinbroek. Tuinbroek? Echt niet… zelfs niet in de 90’s Mijn grootste 90’s zonde was de lipliner. Wij (clubje meiden) gebruikte niet eens een lipliner, maar deden het met een duo oogschaduwpotlood van de Hema, roze en donkerbruin. Tragisch…

 13. http://Debora zegt

  Spenen ? Hahah!
  Die touwtjes met zo’n knoopje heb ik iid ook gehad!

 14. Stiekem leefde ik toen nog helemaal niet, maar toch leuk om te lezen! Spenen, vreselijk. En die lipliner, ieeeeel….

 15. http://Fieke zegt

  mijn spice-girls naveltruitje natuurlijk!

 16. hihi, van deze tijd heb ik niet erg veel meegekregen. Ik ben pas in 1998 geboren,
  wel een super leuk artikel!
  xx

 17. Ik had ook zo’n blokjes tuinbroek !! ik was uber hip!! hahaha .. en ik voelde me toen ook mega stoer. 😉

 18. http://jen zegt

  en wat dacht je van permanent met kroeskrullen als je er geen gel in deed??

 19. Haha lachen! Ik heb inderdaad de tuinbroek gehad, had dikke plateauzolen a la spicegirls, de klaparmbandjes en niet te vergeten de geruite broeken! Die 3T (boyband, neefjes van Michael Jackson) ook aan hadden weet je nog? Die waren ook heel populair!

 20. http://Nora zegt

  De tattoo choker! Google even als je niet weet wat het is, IEDEREEN had ze en ik wil ze weer <3.

 21. oh nee toch,de lipliner dat is toch wel erug lelijk haha :’)

 22. Och ja, de klaparmbad!! En spenen, idd honderden aan je nek… verschrikkelijk ja..

 23. omg wat dacht je van scrunchies XD

 24. ik had afgelopen zondag personeelsfeest van de ici paris in de jaren 90 stijl. Daar zag ik al deze trends voorbij komen. geniaal!

 25. Die trends kan ik me nog wel een klein beetje herinneren ookal was ik nog niet zo oud toen.

 26. Haha herkenbaar 😀 x

 27. Oooh wat leuk om wat van die trends van vroeger te zien! Ik liep ook met allerlei gekleurde touwtjes om mijn nek heen!

 28. http://tamara zegt

  lange spijkerjassen!

 29. Ik heb dat de laatste tijd ook heel vaak, ook met muziek. Maar de trends waren daar precies wel wat anders dan hier. Herinner je je de trollen nog, die poppetjes met fel gekleurd haar? En de furby en natuurlijk niet te vergeten de torenhoge plateauschoenen (geen idee hoe ze dat in NL noemen, maar je kent ze zeker) ^^

  Oh en je was schattig in je tuinbroek haha! Stiekem wil ik heel graag zo’n ding, handig toch! ^^

 30. Haha wat grappig. Ik had ook een speentje aan een ketting. Een blauwe. Ik heb ‘m vast nog wel ergens. Ik zag een tijdje terug dat ze weer in zijn.
  Een klaparmbandje had ik ook en een tuinbroek, maar dan een korte. Rood wit gestreept… te erg gewoon 🙂

 31. Klaparmbandjes heerlijk! Haha.

 32. Haha heerlijk 😛 Het zijn idd erg typisch ’90 dingen!

 33. Een paar jaar geleden had ik een jaren 90 themafeest. Achter in de kast had ik nog een paar enorme plateauzool laarzen liggen. Tijgerprinttruitje aan + afropruik op en ik was Scary Spice!! De hele avond mee staan bleeren met muziek van toen, echt geweldig! Bij de jaren ’90 denk ik naast jouw voorbeelden aan: baggy kleren, grote brillen, flippo’s en tamagotchi niet te vergeten! Je hebt nu ook wel een tamagotchi app, maar dat is toch niet zo leuk als zo’n minicomputertje.

 34. Ik denk eigenlijk alleen maar aan muziek bij de jaren ’90: Spice Girls, Backstreet Boys, Boyzone en natuurlijk de Happy Hardcore! Heel erg fout, maar wel erg herkenbaar als het op de radio komt!

 35. herken ze allemaal oh god ik word oud haha!

 36. Hahahaha omg, ik bevind mij schuldig aan ALLES uit het lijstje! Die spenen – geweldig, ik mis ze nog steeds :’) Op een dag tijdens het buitenspelen in de pauze was ik ze kwijt. Wat een drama! En wat dacht je van flippo’s? Hahaha.. geniaal!

 37. Haha, leuk artikel! Zelf ben ik in november 1999 geboren dus ik heb maar héél weinig meegekregen ;-(

 38. Haha tuinbroeken! Verschrikkelijk 😀
  Touwtjes om mijn nek droeg ik ook altijd.. wat een missers haha!Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.