Categorieën
Beauty

Zwarte tandpasta voor witte tanden…?

Zwarte tandpasta klinkt zo eng. Waarom zou je in vredesnaam een zwarte laag smeren op iets dat je wit wil hebben of houden? Een hele tegenstrijdige gedachte. Maar toch zit er best een logische gedachte achter bij Beverly Hills Formula Perfect White tandpasta.

Zwarte-Tandpasta2

Hoe zwart wit maakt
De zwarte kleur van de Beverly Hills Formula Perfect White tandpasta Black is afkomstig van een actieve houtskool die als hoofdingrediënt van de tandpasta dient. Hoe gek het ook klinkt, het is juist de houtskool die tanden witter maakt en bacteriën bestrijdt, waardoor ook een slechte adem wordt voorkomen.

Zwarte-Tandpasta3

Een paar feitjes op een rij:
– Het helpt diepe vlekken, die bijvoorbeeld zijn veroorzaakt door het drinken van koffie, thee, rode wijn of door roken, lichter te maken. En iedereen weet hoe onaantrekkelijk een gebit belast met deze ingrediënten eruit kan zien.
– De houtskool neutraliseert eventuele geurtjes die in de adem rondvliegen.
– De houtskool helpt tannines te verwijderen zonder het glazuur te beschadigen. Tannines zijn de bestanddelen in onder andere koffie, thee, rode wijn, bessen en kruiden die vlekken op tanden veroorzaken.
– Gehydrateerde silica (een soort schuurmiddel dat als whitener wordt gebruikt en in Nederland maar in hele kleine hoeveelheden in tandpasta verwerkt mag worden) en de actieve kool vergroten de whitening kracht in combinatie met elkaar.
– Een onderdeel van de tandpasta is natriumfloride die het glazuur van de tanden sterk en gezond houdt waardoor cariës wordt voorkomen en het beschermt de tanden wanneer ze in aanraking komen met zuur, bijvoorbeeld bij het eten van een stuk fruit.

rose-tandpasta
Beverly Hills Formula Perfect White tandpasta Sensitive

blauwe-tandpasta
Beverly Hills Formula Perfect White tandpasta

zwarte
Beverly Hills Formula Perfect White tandpasta Black

Drie soorten
Beverly Hills Formula Perfect White tandpasta is verkrijgbaar in drie soorten: Black, Sensitive en de reguliere Perfect White. De laatst genoemde doet hetzelfde als de Black variant, maar dan zonder houtskool. Er vervalt dus een eigenschap, maar het zou maar zo kunnen dat niet iedereen een zwarte tandpasta op hun tanden durft te smeren. Zij kunnen dan terugvallen op de reguliere Perfect White. En dan is er nog de Sensitive voor mensen met gevoelige tanden.

De tandpasta’s zijn verkrijgbaar bij Kruidvat voor €4,49 per stuk, maar we verklappen alvast een geheimpje: in week 43 heeft Kruidvat een actie waarbij er een korting van 50% wordt gegeven op al deze tandpasta’s.

Q: Zou jij het aandurven om zwarte tandpasta op je tanden te smeren?

Één reactie op “Zwarte tandpasta voor witte tanden…?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.