Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Wondermiddel PREP is terug van weggeweest

Zelfs je oma gebruikte al PREP. In 1936 werd er namelijk een nieuw wondermiddel in Nederland geïntroduceerd. Super interessant, want de multifunctionele “thuisapotheek” kwam uit Amerika.

PREP1

Bijna 80 jaar wordt PREP al in Nederland gebruikt. Het is namelijk wel heel verleidelijk om het middeltje in huis te halen. Het kost geen drol en het werkt echt voor ALLES. Daarna was het de crème niet meer in Nederland verkrijgbaar. Tot nu. De producten zijn vanaf nu weer verkrijgbaar bij drogisterijen en apotheken.


PREP2

Het klinkt veel belovend een middeltjes dat voor alles helpt.

PREP6

Manusje-van-alles
Het verzacht de pijn bij zonnebrand door het verkoelende effect; het kalmeert de gevoelige huid na het sporten; het verzacht de gevoelige huid sowieso, zoals die van een baby; droge, ruwe handen worden er weer zacht en soepel van (dat willen we in de winter!); het verfrist vermoeide en transpirerende voeten (dat willen we na een feestje!); het is te gebruiken als massagemiddel, en je kunt het als scheergel gebruiken of als laagje onder de scheergel om te voorkomen dat de huid irriteert.

PREP4
PREP is verkrijgbaar in een tube (die er ook in baby-formaat is om hem extra portable te maken) en in een pot.

PREP3
De crème in de tube is wat zachter, vloeibaarder en daarmee meer een crème.

PREP5
De crème in de pot is harder en droger, waardoor het meer op een bodybutter lijkt. Zodra je ermee aan het smeren slaat smelt het op de huid en het wordt abrupt opgenomen.

Elk voordeel heb z’n nadeel
Het lijkt allemaal too good to be true. En dat is het ook. Want ondanks dat het prutje echt werkt tegen alles wat het beweert, heeft het ook nadelen. Ten eerste de geur: die is wat je noemt overheersend. Maar goed, als het werkt kunnen we ons daar best overheen zetten. Dan willen we heus een dagje stinken. Maar we twijfelen aan een aantal ingrediënten. In PREP zit namelijk paraffinum liquidum verwerkt. Dat zijn minerale oliën en die verstoppen de poriën. Niet heel dramatisch, maar liever niet. En dan zijn er nog twee soorten parabenen te vinden in de ingrediëntenlijst. Bij het woord alleen al slaat bij velen de afkeer toe. Maar wacht eens even. Methylparabenen zijn natuurlijk en zitten bijvoorbeeld in een blauwe bes. Propylparabenen komen negatiever in beeld. Als je een beetje rond googlet kom je er al snel achter dat ze in sommige landen verboden zijn in bepaalde cosmetica. Maar je leest ook dat alle commotie rondom parabenen nogal wordt overdreven en dat er vooral wordt beweerd dat parabenen “levensgevaarlijk” zijn.

Waarom parabenen gevaarlijk zouden zijn
Parabenen, welk soort dan ook, zouden extra oestrogeen ontwikkelen. Het ene soort parabeen zou meer oestrogeen ontwikkelen dan het andere soort. En door de ontwikkeling van te veel oestrogeen kan bij vrouwen het risico op borstkanker vergroot worden. Methylparabenen ontwikkelen heel weinig extra oestrogeen en Propylparabenen zouden in verhouding meer oestrogeen ontwikkelen. Er zijn ook onderzoeken geweest die aantonen dat kanker en parabenen niks met elkaar te maken hebben.
Iedereen moet natuurlijk zelf weten welke producten hij of zij gebruikt, maar als je parabenen wil vermijden omdat je ze niet in je lichaam wil opnemen, let er dan ook op wat je eet, want in voeding zitten misschien nog wel meer parabenen dan in cosmetica. Zoals we eerder al zeiden: parabenen zijn ook te vinden in de o-zo gezonde blauwe bes.

PREP crème is verkrijgbaar bij drogisterijen en apotheken in de vorm van een pot van 250 ml voor €14,50 en in de vorm van een tube van 125 ml voor €8,50.

Q: Zou jij PREP gebruiken ondanks dat er parabenen in zitten?

4 reacties op “Wondermiddel PREP is terug van weggeweest”

Fijn zo een goede zalf die tegen huis-, tuin- en keuken kwaaltjes gebruikt kan worden.
Ik ken het niet.
Ik verbrand me soms aan een pan dan is deze créme goed om de pijn te verzachten en de roodheid minder zichtbaar te laten zijn.

Wij hebben het in de jaren 80 gebruikt de kinderen hadden last van blaasjes door de warmt en uitslag luiers was een top middel dank zij mijn moeder die het ook gebruikte voor 11 kinderen. zeer goed middel

helpt ook tegen wondroos moest steeds antibiotica tot ik prep ontdekte en helpt ook als je allergies bent voor muggen ik kreeg enorme bulten met prep ttekt het gelijk weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.