Categorieën
Beauty

Wist je dat….

In de eerste Wist je dat…. waren al wat leuke feitjes en weetjes over make-up en beautyproducten en de historie van diverse grote cosmeticamerken te lezen en in deze tweede editie volgt nog meer leuke achtergrondinfo!

Wist je dat…

…. drogisterij Etos in 1918 als coöperatie is opgericht door werknemers van het Eindhovense concern Philips met als doel kruideniers- en drogisterijwinkels te exploiteren?

…. de naam Etos staat voor Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking?

…. M.A.C. Cosmetics oftewel Make-up Artists Cosmetics in 1984 in Toronto (Canada) werd opgericht door Frank Toskan en Frank Angelo?

…. Marilyn Monroe dag en nacht de geur Chanel No. 5 droeg?

…. de beha in 1907 is uitgevonden door Mary Phelps Jacob en haar Franse dienstmeisje?

…. deze eerste bustehouder was gemaakt van twee zakdoeken en smalle linten?

…. Kate Middleton tijdens haar huwelijk met Prins William de Bourjois So Laque Ultra Shine Rose Lounge (nr.28) nagellak droeg?

…. de winkelketen H&M is ontstaan toen de Zweed Erling Persson in 1947 de winkel Hennes (‘van haar’ in het Zweeds) in Västerås in Zweden opende en deze in 1960 uitbreidde door de keten Mauritz Widforss te kopen?

…. NYX Cosmetics in 1999 in Los Angeles werd opgericht door de jonge ondernemer Toni Ko?

…. de naam NYX afkomstig is van de Griekse Godin NYX, de godin van de nacht?

…. The Body Shop in 1976 werd opgericht door lerares Anita Roddick die aan de keukentafel zelf haar eigen schoonheidsproducten ging maken nadat ze in een tijdschrift had gelezen dat actrice Julie Christie dit ook deed?

…. The Body Shop in 2006 voor maar liefst 950 miljoen euro is gekocht door het Franse cosmeticaconcern L’Oréal?

…. de geschiedenis van Vaseline al teruggaat naar 1859 toen de 22-jarige scheikundige Robert A. Chesebrough uit Brooklyn naar Pennsylvania reisde om een oliebron te onderzoeken en zoals zovelen hoopte er iets mee te kunnen doen?

…. dat Chesebrough bij die oliebron een kleverige substantie genaamd Rod Wax ontdekte waarmee hij uit nieuwsgierigheid ging experimenteren en na maanden van testen erin slaagde bruikbare Petroleum Jelly uit de wax te winnen?

…. de slogan van M.A.C. Cosmetics ‘All Ages, All Races, All Sexes’ is?

…. het cosmeticamerk NYC (New York Color) in 1999 is opgericht en dit binnen de VS een echte revolutie was op het gebied van voordelige en kwalitatief goede cosmetica?

6 reacties op “Wist je dat….”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.