Categorieën
Beauty Haar

Welke droogshampoo is de beste?

Vet haar daar houden we niet van. Maar van het haar te vaak met shampoo wassen ook niet. En daarom wassen we het zoveel mogelijk met water, conditioner en als dat echt niet meer werkt met droogshampoo. Want waar we vroeger het vet in ons haar lieten opnemen door talkpoeder (met witte vlekken als resultaat), gaan we nu flink in de weer met droogshampoo.

droo1

Tot drie jaar geleden had niemand nog van droogshampoo gehoord. En de eerste geluiden die erop leken deden vermoeden dat deze “shampoo” je haar droog zou maken. Nu weten we wel beter: droogshampoo is geen föhn in een bus, het is een spray dat je haar schoonmaakt. En elk merk heeft inmiddels hun eigen droogshampoo in de schappen staan. Tegenwoordig is er wel heel veel keuze als het om droogshampoos gaat. Dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien klinkt je vast niet vreemd in de oren. Daarom hebben wij een aantal merken en varianten op een rijtje gezet.

droo2

Herbal Essences
Herbal Essences heeft vanaf september drie soorten droogshampoo in hun collectie: Clearly Naked die zorgt voor een milde reiniging, meer volume en het heeft zijn naam te danken aan het feit dat en geen parabenen en kleurstoffen inzitten. Dat dit zo nadrukkelijk wordt aangegeven doet ons meteen denken dat de andere droogshampoos van Herbal Essences dat wel bevatten. Daarnaast wordt de collectie aangevuld met Extra Volume droogshampoo en een limited edition Party Re-fresh. Deze drie droogshampoos met de herkenbare Herbal Essences geur zijn met een prijs van €2,99 de goedkoopste die we onder de loep hebben genomen.

droo5

Aloxxi
Het is nog maar kort dat we dit merk kennen, maar de ervaring is over het algemeen goed. Zo ook deze droogshampoo. Hij doet precies wat hij belooft, namelijk het haar schoonmaken. Maar stiekem verwachten we van een droogshampoo wel een klein beetje meer dan dat. We willen ook nog stevig en volumineus haar met veel structuur. En dat geeft deze shampoo niet. De prijs van deze droogshampoo steekt er met kop en schouders bovenuit, want hij is verkrijgbaar tussen de €15,00 en €25,00 (afhankelijk van het verkooppunt).

droo4

Aussie
Aussie droogshampoo heeft alle eigenschappen die wij verwachten van een droogshampoo: het geeft meer structuur en Aussie Miracle Dry Shampoo Aussome Volume geeft meer volume -en niet zo’n klein beetje ook-. Daarnaast heb je ook nog Aussie Miracle Dry Shampoo Colour Mate en Aussie Miracle Dry Shampoo Mega Instant. Allemaal met hun eigen unieke Aussie geur. Als wij het voor het zeggen hadden wordt deze droogshampoo uitgeroepen tot de aller fijnste. En de prijs van €7,11 per stuk maakt hem ook nog eens betaalbaar.

Q: Welke droogshampoo gebruik jij het liefste?

6 reacties op “Welke droogshampoo is de beste?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.