Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

OraBrush tongschraper

Ugh, hoe smerig is het als in in een propvolle bus onder de zwetende oksels van iemand hangt en als, laat ik het netjes zeggen, degene ook nog eens niet heel fris uit zijn of haar mond ruikt. Ja denk je dan meteen, misschien kan diegene daar wel helemaal niks aan doen. Ja dat is zeker mogelijk, maar toch zijn er anno 2011 gelukkig echt wel wat hulpmiddeltjes om je adem iets aangenamer te laten ruiken, waaronder de zogenaamde tongschraper.

Natuurlijk hebben we de tandenborstel om onze tanden en kiezen mee te poetsen, maar gek genoeg slaan we tijdens de dagelijkse poetsbeurt onze tong bijna altijd over. Heel stom eigenlijk, want uit onderzoek is gebleken dat, hou je vast, 90% van de slechte adem veroorzaakt wordt door bacteriën die op je tong zitten en dat maar liefst één op de vier mensen last van een slechte adem heeft. Als je zelf één van die vier bent is het misschien fijn om te weten dat je dus absoluut niet de enige bent én dat er iets aan te doen is. Wanneer je adem niet heel fris ruikt komt dit vrijwel zeker door gasontwikkeling in je mond die ontstaat door bacteriën die zich in de groeven van je tong nestelen en is het mede hierom heel belangrijk je tong te reinigen. Nu denk je misschien waarom moet ik voor het schoonmaken van mijn tong dan perse een tongschraper aanschaffen, kan ik dit ook niet gewoon met mijn tandenborstel doen? Ja hoor alles kan, maar dit is niet effectief. Een tandenborstel is namelijk ontworpen om de gladde oppervlakken van je tanden schoon te maken, maar niet om bacteriën uit de groeven van je tong te borstelen.

Speciaal voor het reinigen van je tong is daarom de zogenaamde OraBrush ontwikkeld, een borsteltje dat best veel op een gewone tandenborstel lijkt, maar een heel andere kop heeft. De OraBrush tongschraper komt in een langwerpige verpakking en heeft op de achterkant een korte uitleg over het ontstaan van slechte adem en hoe je de schraper dient te gebruiken.

Voordat je de borstel gebruikt kun je het beste eerst je tanden poetsen en daarna je mond spoelen met een beetje (mond)water. Daarna pak je de OraBrush en poets je heel zachtjes je tong, om zo bacteriën en restjes eten los te maken en naar het oppervlak van je tong te brengen. Daarna ga je met de schraper zover mogelijk naar achteren op je tong en kun je vervolgens het ‘afval’ eraf schrapen.

Wanneer je de tongschraper van dichtbij bekijkt zie je dat het bestaat uit een aantal rijen zachte haartjes en aan de bovenkant een klein schrapertje heeft. Met de haartjes haal je de bacteriën en viezigheid van je tong los waarna je met schraper de viezigheid wegschraapt.

Bij het zien van die vrij forse kop van de schraper krijg je misschien spontaan kokhalsneigingen, maar tijdens het gebruik ervan heb ik er eigenlijk geen last van gehad. Wanneer je met de schraper over je tong gaat geeft dat een beetje een raar, kriebelend gevoel en de eerste paar keer voelt het ook een beetje onwennig.

Het is een beetje een vies verhaal, maar ik sta er echt van te kijken als ik zie wat de schraper van mijn tong afhaalt. Ik snap  wel dat dit onaangename geurtjes kan veroorzaken wanneer dit een tijdje in je mond ronddwaalt. Wanneer je (snel) last van een slechte adem hebt zou ik je echt aanraden de tongschraper eens te proberen, wie weet is dit euvel hierna wel verleden tijd. Natuurlijk zijn er verschillende factoren die een slechte adem kunnen veroorzaken maar ik heb me in ieder geval voorgenomen de schraper regelmatig te gaan gebruiken, baat het niet dan schaadt het niet!

Pluspunten
Schraapt echt veel vuil van je tong
Borsteltje heeft zachte haartjes en voelt niet ongenaam aan op je tong

Minpunten
Alleen online verkrijgbaar
Geheel oogt wat goedkoop (vooral de verpakking)

De OraBrush is voor € 7,99 verkrijgbaar via www.orabrushstore.nl

Q: Heb jij (snel) last van een slechte adem?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!


10 reacties op “OraBrush tongschraper”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.