Categorieën
Beauty Make-up

NYC (New York Color) mono oogschaduws

Uiteraard heeft het onlangs nieuw in Nederland geïntroduceerde budgetmerk NYC ook een ruim assortiment oogschaduws in haar collectie. We zien hierin vooral veel knallende en opvallende kleurtjes en ik testte er een paar uit!

NYC heeft verschillende soorten en maten oogschaduw verkrijgbaar, zo zijn er naast de door mij geteste City Mono Eyeshadows ook nog de City Duet Eyeshadows (€ 2,99; bevat twee kleuren oogschaduw), de Metro Quartet Eyeshadows (€ 3,99; bevat vier kleuren oogschaduw) en de Individual Eye Custom Compact (€ 4,99; bevat vier kleuren oogschaduw, een primer en een highlighter en is er in verschillende varianten speciaal voor groene, bruine en blauwe ogen).

Ik testte vier kleurtjes uit de City Mono Eyeshadows collectie, te weten de blauwe 909 Manhattan Gaze, de paarse 910 In Vogue, de limegroene 912 5th Avenue en de turquoise 913 High Street.

De oogschaduwdoosjes zien er wel leuk uit met hun langwerpige, compacte vorm en glimmende zilveren letters. Alle oogschaduws bevatten 2,2 gram en kosten slechts € 1,99. Het openen van de doosjes gaat niet heel soepel, daar moet je bij sommige echt wel even wat kracht voor gebruiken. Als je ‘m dan eenmaal open hebt vind je als eerste een plastic ‘beschermhoesje’ over de oogschaduw met daarin een klein applicatortje. Het applicatortje gebruik ik zelf niet, die is ook wel heel klein.

Als je het bescherm-plasticje verwijdert kom je bij de oogschaduw met daarin het NYC logo geperst.

Op zich zou je het plasticje tijdens gebruik kunnen laten zitten zodat de oogschaduw beschermd blijft tegen brokkelen, maar echt handig is het niet omdat je hem er dan steeds in en uit moet doen.

Dan de oogschaduw zelf. Ik was aangenaam verrast, want de pigmentatie ervan is eigenlijk best prima. Op de swatches ben ik 2 keer door de oogschaduws gegaan en kwam er eigenlijk direct behoorlijk wat kleur vanaf. Zoals je kunt zien is de oogschaduw hier en daar wel wat brokkelig en best poederig, maar niet zodanig dat het echt hinderlijk is.

Vooral de lichtblauwe en groene oogschaduw geven heel veel kleur af en zijn heel mooi helder. Ook qua aanbrengen werken de oogschaduws prima; de kleuren komen ook op je oogleden goed over, de hoeveelheid fall-out valt reuze mee en ze zijn makkelijk te blenden. Ook blijven ze met een goede oogschaduwbasis prima zitten gedurende de dag.

By Sjanty vindt dit product:

De NYC  producten zullen vanaf één dezer dagen bij het Kruidvat verkrijgbaar zijn, wanneer dit exact zal zijn wisselt nogal per filiaal.

11 reacties op “NYC (New York Color) mono oogschaduws”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.