New favourite – NYX Matte Lipsticks

De matte lippen trend is al een aantal seizoenen up and coming en steeds meer in het dagelijks leven geïntegreerd, terwijl het eerder alleen op de catwalks te zien was. Steeds meer grote cosmeticamerken als bijvoorbeeld Collistar en Chanel hebben een speciale collectie matte lipsticks gelanceerd en gelukkig zijn er inmiddels ook een aantal budgetmerken die ervoor zorgen dat wij met matte lippen de straat op kunnen, zoals NYX!

NYX  heeft behalve de superfijne Round Lipsticks sinds kort ook een uitgebreid assortiment matte lipsticks (22 stuks), die supergepigmenteerd zijn en extra lang blijven zitten. De NYX Matte Lipsticks zijn verkrijgbaar in alle denkbare, hippe kleuren en hebben de volgende nummers en namen: MSL01 Nude, MSL02 Shocking Pink, MSL03 Hippie Chic, MSL04 Pale Pink, MSL05 Indie Flick, MSL06 Summer Breeze, MSL07 Alabama, MSL08 Pure Red, MSL09 Natural, MSL10 Perfect Red, MSL11 Tea Rose, MSL12 Sierra, MSL13 Angel, MSL14 Maison, MSL15 Whipped Caviar, MSL16 Merlot, MSL17 Sweet Pink, MSL18 Bloody Mary, MSL19 Euro Trash, MSL20 Audrey, MSL21 Butter en MSL22 Strawberry Daiquiri.

De lipstick komt in vrij langwerpige zwarte huls met in het midden een transparant stukje waardoor je de kleur van de lipstick kunt zien, erg handig! Op de onderkant zie je het nummer (ook op de zijkant) en de naam van de lipstick.

NYX belooft dat deze matte lipsticks uitstekend gepigmenteerd moeten zijn en wanneer je ze uit de huls draait komen er ieder geval wel veelbelovende kleuren tevoorschijn!

Het nadeel van veel matte lipsticks vind ik dat ze vaak wat droog zijn, maar dat is bij deze absoluut niet het geval. Deze Matte Lipsticks zijn juist heel zacht en goed smeerbaar en hebben ondanks dat ze mat zijn toch wel een hele lichte creamy substantie, wat me enigszins verbaasde.

De MSL01 Nude is een mooie naturel lipstick met een lichte oranje ondertoon en eigenlijk vind ik deze mooier dan die echt bruinnude lipstick, op één of andere manier staat deze mij ook iets beter. MSL06 Summer Breeze is lekker knalroze en MSL20 Audrey is donkerroze met een beetje een paarse ondertoon. Pretty, huh?

Doordat deze lipsticks lang niet zo creamy zijn als vele andere lipsticks blijven ze wel zichtbaar langer en beter zitten, maar voelen tegelijkertijd ook lekker zacht en verzorgend aan. Behalve de fijne substantie vind ik de kleurtjes ook erg mooi en vooral de MSL20 Audrey, vooral omdat ik een kleur als deze nog niet echt heb.

Met de MSL20 Nude.

Met de MSL06 Summer Breeze.

Met de MSL20 Audrey.

Ik denk dat ik deze Matte Lipsticks van NYX wel nieuwe favorieten kan noemen, ik vind ze erg mooi en prettig om te dragen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze niet heel super-, supermat vind, op de MSL01 Nude na, maar op zich heb ik daar niet zo’n probleem mee.

De NYX Matte Lipsticks zijn voor € 5,95 verkrijgbaar via www.boozyshop.nl

Q: Wat vind jij van matte lipstick, draag je het graag of juist niet?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

Comments

 1. Mooie kleurtjes! Ik ben wel bang dat zo’n ‘matte’ lipstick er snel cakey uit gaat zien. De MSL20 Audrey is my fav iig, die staat je ook goed.

 2. Deze zijn erg mooi inderdaad! Ze staan ook al lang op mijn wishlist, haha. Steeds komt het er niet van!

 3. Ik vind de producten van Nyx zo fijn en mooi! En lekker goedkoop!

 4. ik was al heel benieuwd naar deze, leuk dat je ze reviewed :). Hebben ze trouwens iets van geur of smaak?

 5. Ik twijfel al heel lang over deze… Audrey vind ik heel mooi, maar hij doet me wel denken aan de round lipstick in Fig…

 6. heel mooi!

 7. Summer Breeze staat je echt heel erg mooi! De lipsticks zien er goed uit, de prijs valt ook mee..

 8. Ik ben ook fan van deze lipsticks!
  heb alleen andere kleurtjes, maar deze zijn ook erg mooi! 🙂

 9. Die “Audrey” kleur staat je erg mooi, vind ik!

 10. Wat mooi, Audrey staat je erg goed!

 11. Hele mooie lipsticks, staan je goed!

 12. Audrey vind ik wel mooi uitzien! Meestal ga ik zelf toch sneller voor lipproducten met wat glans of shimmer

 13. Heel mooi! 😀 x

 14. Pagina is weer onscherp hoop dat je me geen zeurpiet vind
  Heb sinds kort catrice nude lipstick en doe daar soms teeez lipglos nude overheen
  Vind m met alleen catrice ook mooi met gloss iets feestelijker

 15. mooi zeg, ik vind nude erg mooi

 16. @ Bellachique

  Nee, ik heb aan deze lipsticks niet echt een duidelijke geur of smaak kunnen herkennen!

 17. Ik vind de nudekleur het mooist!

 18. Mooie kleuren, ik vind de verpakkingen ook leuk! Helaas staan matte lipsticks niet op mijn kleine lipjes 🙁

 19. Nude is echt heel erg mooi <3 Die wil ik misschien wel een keertje proberen 😳Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.