Categorieën
Beauty

Make-up tijdens de feestdagen: glitter & glamour of juist niet?

De feestdagen zijn natuurlijk bij uitstek de gelegenheid om je qua make-up lekker helemaal uit te leven en alles uit de kast te halen. Glitters, nepwimpers, superglanzende lipgloss, nagels mooi in de lak, maar hebben wij vrouwen daar eigenlijk wel zin in? Gaan we helemaal glitter en glamour of kiezen we toch liever voor onze normale dagelijkse make-up routine? En hoe staat het met de mannen, hoe zien die ons het liefst tijdens Kerst en Oud en Nieuw?

Etos was benieuwd hoe de Nederlandse vrouw zich tijdens de feestdagen opmaakt en heeft Panelwizard opdracht gegeven dit te onderzoeken. Aan ruim 500 Nederlandse vrouwen en 500 mannen is daarom gevraagd naar hun mening over de looks tijdens de feestdagen.

Op de vraag hoeveel vrouwen dit jaar flink gaan uitpakken en experimenteren tijdens de feestdagen antwoordde twee op de tien met ja en gaat lekker glamourous voor de dag komen. Gek genoeg komt in dit onderzoek naar voren dat al die opsmuk voor een kwart van de mannen helemaal niet hoeft en zij hun vrouw het liefst zien als op ‘gewone’ dagen, dat is wat hen betreft prima en mooi genoeg. Nou, lekker dan! Als het 21% aan mannen ligt besteedt de vrouw tijdens de drukke feestdagen liever aandacht aan hem dan dat ze zich in de badkamer urenlang mooi staat te maken, puur eigenbelang dus! Bijna een kwart van de vrouwen vindt het juist wel belangrijk dat haar partner er tijdens de feestdagen een beetje speciaal uitziet en wat meer aandacht aan zijn uiterlijk besteedt. Voor 11% van de mannen staat zijn vrouw of vriendin in een sexy ‘outfit’ met hoge hakken op het verlanglijstje, als je begrijpt wat ik bedoel…

Naar verwachting geven vrouwen dit jaar gemiddeld zo’n € 39,- uit aan beautyproducten en accessoires voor de feestdagen en gaat dit op aan nieuwe make-up, een uitgebreid kappersbezoek, kunstnagels en een veel te dure kerstoutfit die vervolgens na één keer dragen in de kast verdwijnt. Daarnaast staat de Nederlandse vrouw tijdens de feestdagen gemiddeld 7 minuten langer voor de spiegel dan op gewone dagen en gebruikt 15% deze extra tijd vooral voor het maken van een mooie smokey eye. Natuurlijk zien wij alle extra inspanning graag beloond in de vorm van een complimentje en ook uit het onderzoek blijkt dat wij tijdens de feestdagen graag van onze man willen horen dat we er goed uitzien. Wanneer we helemaal géén complimentje over ons uiterlijk krijgen baalt drie op de tien vrouwen hier flink van en dat is natuurlijk volkomen terecht, mannen!

Ondanks alle make-up en feestelijke outfits die uit de kast getrokken wordt zijn de feestdagen zijn voor bijna de helft van de vrouwen (48%) pas écht geslaagd als ze lekker in hun vel zitten. Aangezien we er komende Kerst niet op hoeven te rekenen dat onze vriend of man ons wat mooie beautyproducten cadeau doet moeten we hier zelf maar voor zorgen, want bijna de helft van de mannen is niet van plan ons een beautygerelateerd cadeautje te geven. De mannen die hun vrouw of vriendin wel iets cadeau doen op het gebied van uiterlijk, gaan voor sieraden (16%) of lingerie (9%). Da’s ook leuk, toch?

 Wel grappig om te zien hoe de meningen zo verdeeld zijn onder mannen en vrouwen en dat mannen het dus helemaal niet zo belangrijk lijken te vinden hoe wij er met de kerst bij lopen. Meestal pak ik tijdens Kerst wel iets meer uit met een mooie smokey eye, een glittertje hier en daar en mooie partyproof nagels, maar ook weer niet té want ik hoef er niet bij te lopen als een kerstboom. De make-up die ik met de feestdagen gebruik heb ik daar niet speciaal voor gekocht, dat vind ik dan weer een beetje overdreven. Toch is het in deze periode wel heel verleidelijk met al die prachtige feestelijke limited edition collecties en wordt het ons niet makkelijk gemaakt!

Ik ben heel erg benieuwd : pak jij extra uit qua make-up tijdens Kerst en Oud en Nieuw of ga jij gewoon voor een normale, dagelijkse look? En hoe ziet jouw man/vriend jou het liefst tijdens de feestdagen?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

14 reacties op “Make-up tijdens de feestdagen: glitter & glamour of juist niet?”

Leuk artikel. Bij mij is het vooral hoe m’n pet staat op de ochtend van eerste kerstdag en of ik echt ergens naartoe ga of niet. Stel dat ik iets met veel glitter zou dragen (wat overigens zo goed als uitgesloten is als het aan mij ligt 🙂 zou ik niet ook nog een glitterbom op m’n ogen doen. Vind het zoals wel met meer dingen wel heel mooi om te zien. Speciaal make-up kopen voor de feestdagen doe ik nooit en heb ik ook nooit gedaan.

ik vind het altijd wel leuk om te doen, maar ik mis ook een passende gelegenheid. wij vieren kerst met familie, en nooit echt op een bijzondere manier. meestal ben ik dus de enige die er weer lekker overdressed bij zit, en dat ben ik onderhand een beetje zat haha!

Ik probeer altijd wel andere kleding aan te doen met de feestdagen, dan de dingen die ik normaal dagelijks draag. Iets meer netter en feestelijker. Ook mijn make-up doe ik vaker wat heftiger, vind donkere smokey eyes erg mooi tijdens de feestdagen, en natuurlijk met wat glitter. Doordeweeks kan ik dat niet doen op mijn werk, dus met de feestdagen pak ik wel ietsje meer uit ja!

Ik ben single, dus wat dat betreft kan ik alles zelf bepalen 😉 Ik moet minstens één dag werken met de kerst, uitpakken met make up hoeft dan niet van mij. De andere dag doe ik miss wel iets extra’s. Oud en nieuw vier ik dit jaar met mijn ouders, dan houd ik mijn make up ook wat rustiger. Ik pak wel weer uit tijdens een feestje!

Ik ben ziek chronisch heb ME. Ik ga ieder jaar meer achteruit kan al 2 jr. De kerstboom niet meer opzetten. Dus gaan we naar center parcs die dagen. Meer trainingspak en bikini dus. Maar bij de verjaardagen pak ik wel feestelijk uit ben kwa makeup ook al ben ik 40 nu pas alles aan t leren heb vrijdag een feest wil dan voor t eerst een smokey EUR gaan proberen dacht dat t altijd zwart grijs was maar zie ook andere kleuren dus nog even in gaan verdiepen

Leuk artikel!
Ik doe eigenlijk niet zoveel speciaals met de feestdagen. Vroeger kocht ik van die speciale (dure) kleedjes die ik dan utieindelijk maar 1x aandeed, maar nu doe ik dat niet meer. Ik ga voor eenvoud. Dus qua make-up is dat ook zo. Mijn nagels probeer ik wel te laten opvallen met wat glitter (of wat ik heb liggen), ogen blijven ongeveer hetzelfde als anders. Soms durf ik ook zo’n glitterspray te gebruiken, maar that’s it. Ik ga ook niet speciaal nieuwe make-up kopen voor de feestdagen, als ik het niet kan doordragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.