Categorieën
Beauty Haar

Haren wassen 2.0: hoe het nou echt moet

Het is en blijft oneerlijk. Hoe vaak je het ook wast, je haar blijft na twee dagen slap en vet langs je gezicht hangen. Geen nood, want met de juiste kennis over shampoo en het wassen van haar wordt je haar minder snel vet en blijft het mooi glanzen. Nee, dit is zeker geen sprookje. Gewoon het toepassen van de juiste technieken. 

Shampoo haar wassen

Is hoe vaker ook echt hoe schoner?
Is elke dag wassen van je haar wel zo goed? Het antwoord is voor vele vrouwen al duidelijk, maar toch blijven we het doen: elke dag weer staan we onze geliefde haren in te smeren met shampoo. Te veel shampoo droogt het haar juist uit, terwijl het goed schoonmaken van de hoofdhuid juist essentieel is om vet haar te voorkomen. Probeer je haar hooguit drie keer in de week te wassen, zodat het niet alleen langer duurt voor je haar weer vet wordt, maar ook om gezond haar te behouden.

De techniek 
Begin met het kammen van het haar vóór het douchen. Door eerst te kammen, krijgen klitten en losse haren geen kans meer voor vreemde knopen tijdens het shampoo-proces. Probeer de shampoo met ronde bewegingen in te masseren. Zo maak je niet alleen het haar bij de wortels ook goed schoon, het ontspant ook nog eens fantastisch. Zen momentje onder de douche gegarandeerd. Probeer zo min mogelijk conditioner bij de haarwortels te smeren, want daar wordt haar zwaarder en vetter van.

Shampoo haar wassen

Verzorgen zonder zorgen
Aan beschadigt of uitgedroogd haar is makkelijk iets te doen. Zet ook met lang haar eens in de twee maanden een schaar in de punten. Wanneer gespleten en pluizige punten weg zijn voelt het haar soepeler en fijner aan. Ook elke maand een haarmasker inbrengen doet wonderen. Een techniek om beschadiging te voorkomen is het droogdeppen van het haar, in plaats van wrijven. Rondlopen met een handdoek op je hoofd werkt ook, zolang je haar maar niet kapot geschuurd wordt.

Oma’s tips
Voor mooi en gezond haar, gebruik dan vooral geen plastic of stalen borstels, die doen je haar meer kwaad dan goed.Ook belangrijk om te weten: nat haar is kwetsbaar. Vlak na het douchen borstelen is dus niet echt een goed idee. Voor sommige vrouwen werkt het ook goed om shampoo en conditioner om te draaien. Eerst zacht haar door de conditioner, en dan schoon door de shampoo.

Q: Heb jij gezond haar door een speciale truc?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.