Essence ‘Floral Grunge’ quattro eyeshadows

Ik heb me met veel moeite in kunnen houden, maar het liefst had ik álles meegenomen uit de limited edition collecties van zowel Catrice als Essence die op dit moment te koop zijn. Hállo, wat hebben ze deze maand allebei een superleuke collectie, zeg! Floral Grunge van Essence zit vol zachte lentekleurtjes gemixt met wat stoerdere accenten en ja, die leuke oogschaduw quattro’s kon ik echt niet laten liggen!

Leuk dat er twee verschillende Floral Grunge quattro’s zijn: eentje met lichte, pastelachtige kleurtjes (01 Eye like flowers) en eentje met wat meer donkere tinten (02 Eye like grunge). Heel kort door de bocht zou je kunnen zeggen: eentje voor overdag en eentje voor ’s avonds. De twee Floral Grunge quattro eyeshadows zien er qua looks verder hetzelfde uit als de normale quattro oogschaduws van Essence, alleen zijn deze afgewerkt met zwart waardoor ze er nét een tikje chiquer uitzien.

De 01 Eye like flowers is een vrolijk en fris quattro met een met matte witte, mintgroene, koraaloranje en lichtroze oogschaduw die alle vier superzacht en qua pigmentatie best oké zijn. Best oké inderdaad, want ik sla er niet stijl van achterover, maar met een veegje of drie á vier zijn de kleurtjes goed zichtbaar en verder best fijn in gebruik.

Veel van de oogschaduws van Essence hebben vaak een beetje een kruimelige, losse structuur en helaas heeft ook deze daar een beetje een handje van.

Dan is er de 02 Eye like grunge, die in tegenstelling tot het matte 01 Eye like flowers quattro metallic/shimmery oogschaduws heeft die wat meer in het oog springen. In het quattro vind je een shimmery olijfkleurige, donkergrijze en violetpaarse en een matte lichtgrijze oogschaduw die eveneens lekker zacht en best redelijk gepigmenteerd zijn. Doordat deze een wat meer gladde structuur hebben zijn ze ook minder kruimelig en werken ze ietsje fijner dan het eerste quattro.

Op dit ietwat losse structuur van de 01 Eye like flowers en de meerdere laagjes die de oogschaduws nodig hebben na vind ik het verder leuke paletjes met mooie kleurtjes waar je zeker leuk mee aan de slag kunt!

De Essence Floral Grunge quattro eyeshadows zijn nog de hele maand april en mei voor € 2,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Q: Heb jij het Floral Grunge display al geplunderd? En wat vind je van deze 2 eyeshadow quattro’s?

Comments

 1. Vooral ’01 Eye like flowers’ vind ik een prachtig palette 🙂

 2. Ziet er goed uit! Het zijn alleen niet helemaal de kleuren die ik draag, dus zelf zou ik overslaan. 🙂 Maar er is niks mis mee. Nice!

 3. Ik heb zo staan twijfelen om deze oogschaduws te kopen of niet…Uiteindelijk ben ik alleen maar voor de nagellak gegaan. Ik twijfelde namelijk over de pigmentatie. Als ik dit zo zie, ben ik blij dat ik ze niet heb gekocht. Maar, het zijn wel prachtige kleuren 🙂

 4. Claudia zegt

  Nu pas realiseer ik me welke dingen niet in het display lagen! (naast de haarchalk) Ik vind het mooie kleurencombinaties, maar toch geen kleuren die ik zou dragen, dus ik vind het niet heel erg dat ze er niet waren. Ik heb alleen de blush en het groene lakje 🙂

 5. Oehh ik vind ze wel mooi! Denk niet dat ik ze zelf ga kopen maar bij quattro’s beginnen mijn handen altijd te kriebelen om er een look mee te maken omdat het vaak niet de meest voor de hand liggende kleurencombinaties zijn en omdat het vier kleurtjes zijn, in plaats van de twee die ik meestal pak.
  Het woord ‘gebruik’ mist trouwens nog twee letters in de zin ‘maar met een veegje of drie á vier zijn de kleurtjes goed zichtbaar en verder best fijn in gebru’ 🙂

 6. oeh wauw! mooie kleurtjes!

 7. Ik heb al een pallette in mijn bezit en getest, dat is de 01 Flowers in the Eye. Pigmentatie is matig, maar wel goed op te bouwen. Ik heb hiermee een zachte ooglook gemaakt met alle 4 de kleuren en het was best mooi geworden. Zoizo is dit geen palette om heftige ooglooks mee te maken. Ik zit nu te twijfelen of ik het tweede palette ook wil.

 8. Ik vind de klerutje van de eerste wel hel mooi, maa rik zou het zelf nooit zo snel dragen! Ze zien er goed uit, maa rik denk dat ik ze dit keer laat liggen!

 9. ik vind ze denk ik niet bijzonder genoeg om aan te schaffen
  de haarpoeder kon ik helaas niet meer krijgen hier in de buurt 🙁

 10. ik heb zelf alleen de lakjes en blush meegenomen. ze zien er niet slecht uit! 😀

 11. Ik vind de oogshaduws van Essence er vaak erg mooi uit zien, maar ik koop ze nooit omdat ik vaak toch de pigmentatie te min vind.

 12. Het zijn niet echt mijn kleuren dus ik laat ze liggen.

 13. Hele mooie kleurtjes. Vind beide erg mooi!

 14. Ze zien er goed uit. Zelf gebruik ik weinig van zulke kleuren, dus ik denk dat ik ze maar laat liggen. En ik heb een no-buy 🙂

 15. Ik stond te twijfelen in de winkel, maar heb ze uiteindelijk toch niet meegenomen. Ze zien er wel heel gaaf uit zeg!

 16. Ziet er heel goed uit!

 17. Ze doen me wel een beetje aan bourjois denken

 18. Hmm ik zou deze zelf nooit kopen maar ziet er op zich best prima uit!

 19. Leuke palettejes zijn het 🙂

 20. Ze zien er schattig uit, maar ben niet echt onder de indruk voor de rest 🙂

 21. Mooie kleurtjes en pigmenten!

 22. Mooie kleurtjes en ook een goede pigmentatie! Alleen vind ik de combi’s echt verschrikkelijk, geen idee hoe ik dat nou weer moet combineren haha!

 23. Ik heb er ook naar staan kwijlen en kijken, Weet alleen nog nietzo goed wat ik met de kleurtjes zou doen..

 24. Oeh, die eerste vind ik leuk! Mooie pastelkleurtjes zeg 😀 Ik vind de quattro’s altijd zo fijn van Essence!Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.