Essence Colour Arts pigments op lippen

Losse oogschaduwpoeders en pigmenten, ik vind ze er altijd prach-tig uitzien maar tot een week geleden wist ik me er werkelijk geen raad mee. Het swatchen lukt altijd nog wel, maar zodra ik ermee richting mijn gezicht ga belandt het spul overal behalve op m’n ogen. Ik was daarom heel eerlijk gezegd ook een beetje bang dat ik weinig met de prachtige Essence Colour Arts pigments zou kunnen, maar er zelf nagellak en lipgloss mee maken gaat me gelukkig nog best goed af!

Voor het creëren van je eigen lipgloss heeft Essence de speciale Colour Arts Lip Base, oftewel een transparant glossje dat dient als basis. Je eigen lipkleur maken is eigenlijk heel simpel: je brengt eerst een laagje van de basisgloss aan en vervolgens dep je met je vingers of breng je met de Colour Arts Multi Tasker de pigments op je lippen.

Ik ben lekker een beetje gaan mixen en spelen met kleurtjes en voor ik deze op mijn lippen aanbracht heb ik ze eerst op mijn hand uitgeprobeerd. Natuurlijk hoef je de pigments niet perse te mixen en kun je ook slechts één kleurtje prima als lipkleur gebruiken.

Het eerste kleurtje dat ik mixte was een combinatie van 06 WOW it’s orange! en 10 Fairy dust, dat een mooie koraaloranje kleur werd. Een klein nadeel van het gebruik van de glitterige 10 Fairy dust vond ik wel dat werkelijk alles naderhand onder de glitters zat, m’n handen, gezicht, tafel, álles. Maarja, wie mooi wil zijn…..

Daarna ben ik nog aan het mixen gegaan met de 12 Miss piggy’s lollipop en de 09 Be my brightsmaid, de 11 Contton candy en de 12 Miss piggy’s lollipop en omdat deze laatste van zichzelf al zo’n mooie kleur heeft heb ik deze ook zonder te mixen rechtstreeks op mijn lippen aangebracht.

De Colour Base gloss vind ik persoonlijk best fijn in gebruik; hij plakt niet heel erg en heeft een lekker, licht fruitig geurtje. De pigments hechten er ook direct goed aan vast en tezamen verandert het in een prima gloss-achtige substantie. Wat ik een beetje jammer vind aan het gebruik van de pigments op de lippen is dat ze allemaal een nogal metallic-achtige glans over zich hebben waardoor een kleur al gauw een beetje ordinair en trashy wordt. Ik denk daarom ook niet dat ik de pigments snel als lipkleur zou dragen, maar ach het is wel heel erg leuk om een middagje lekker aan het mixen en matchen te gaan!

Q: Wat vind je van de pigments op mijn lippen? Heb je ze zelf al als lipkleur uitgeprobeerd?

Comments

 1. Dat ziet er mooi uit! Ga het zelf ook proberen!

 2. Het ziet er erg grappig uit! Maar ik denk dat ik gewoon liever een lipstick of lipgloss pak

 3. Ziet er leuk uit, maar lijk me wel een heel gedoe om het juiste kleurtje te vinden!

 4. Ik vind het er wel heel mooi uitzien vooral na het mengen. Zelf heb ik het ook al geprobeerd met het kleurtje miss piggy’s lollipop, maar ben nog niet de kleuren gaan mengen.

 5. Nee, niet echt iets voor mij ben ik bang. Ik ga wel gewoon voor een mooie lipstick 😉

 6. Ik vind het idee heel leuk, maar vind die metallicglans inderdaad een beetje trashy… Ben er sowieso geen fan van, maar nee bah.

 7. Nee, ik vind ze allemaal te glanzend, metallic voor op de lippen , ben ik niet zo van.

 8. Ik vind ze inderdaad ook wat metallic, maar die laatste is dan toch wel weer heel tof voor een wat meer heftige look 🙂

 9. Ik vind ze net iets te glanzend, maar de make-up past wel goed bij de nieuwste trends 🙂

 10. iets te metallic maar toch wel gaaf !
  xx

 11. het idee vind ik wel leuk, maar ik vind de pigmenten toch wat te glanzend/metallic voor op de lipper..

 12. Die glans vind ik er niet zo mooi aan 🙂 x

 13. Mooie kleuren wel, maar spijtig dat ze zo metallic zijn.

 14. Ziet er leuk uit! Ik heb er nog geen ervaring mee.

 15. ziet er leuk uit, maar inderdaad heel veel metallic kleurSpeak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.