Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Essence Nail & Hand Care Gloves

Essence heeft een nieuw product in haar assortiment nagelverzorgingsproducten opgenomen dat ik bij cosmeticamerken die bij drogisterijen als Kruidvat verkrijgbaar zijn nog niet eerder heb gezien: nail & hand care gloves.

De nail & hand care gloves zijn katoenen handschoentjes die helpen je handen en nagels er mooi en verzorgd uit te laten zien. Nadat je je handen hebt ingesmeerd met je favoriete handcrème trek je deze handschoentjes aan die je vervolgens zo’n 15 tot 30 minuten laat zitten zodat de crème goed in je handen en nagelriemen kan trekken. Voor een nog beter en intensiever resultaat kun je de handschoentjes 1 keer per week na het insmeren van je handen de hele nacht aanhouden. Je lover naast je zal het misschien niet heel sexy vinden, maar jij én hij krijgt/krijgen er wel hele zachte handen voor terug!

De handschoentjes bestaan voor 97% uit katoen en voelen aan de binnen- en buitenkant heerlijk zacht aan. De resterende 3% is spandex dat zorgt voor de elasticiteit van de handschoen. Katoen is het meest geschikte materiaal voor dit soort handschoentjes omdat dit ervoor zorgt dat de crème goed door de handen wordt opgenomen en eventueel zweet dat ontstaat goed opneemt. Dit is vooral belangrijk voor mensen met eczeemhanden, aangezien zweet  eczeem kan verergeren.

De handschoentjes hebben een leuk en fris lichtpaars kleurtje met aan de onderkant in het wit het Essence logo. Zo op het eerste gezicht en op de foto lijken de handschoentjes een normaal formaat te hebben, maar als je ze aantrekt blijken ze vrij klein uit te vallen.

Mijn zusje heeft al heel haar leven extreem droge handen met daarbij de laatste jaren ook eczeem waardoor ze last heeft van vurige roodheid, jeuk, een trekkend en branderig gevoel, kloofjes en open wondjes. Ze smeert haar handen hiervoor zo’n 1 à 2 keer per dag in met speciale koelzalf van de apotheek, waar ze dan ’s nachts plastic handschoenen overheen aantrekt om te zorgen dat de zalf goed intrekt en het bed niet helemaal onder de zalf zit. Zij is dus de ideale testpersoon voor het uitproberen van deze handschoentjes.

Toen ze de handschoenen ging aantrekken concludeerde ook zij dat ze wel een beetje aan de kleine kant zijn en ook behoorlijk strak zitten en dat terwijl ze niet heel grote handen en slanke vingers heeft. Vreemd is dat ze bij de duimen juist weer veel ruimte overheeft. Ook vindt ze de handschoentjes wat te kort omdat deze net de hand bedekken en zij haar handen meestal tot de polsen insmeert. Voor gemiddelde handen zijn ze dus aan de kleine kant en is het niet handig dat ze er maar in één maat zijn.
De handschoentjes voelen aan als een tweede huid, alleen het feit dat ze wat strak zitten maakt dat je ze toch niet te lang wilt dragen. Verder zijn de handschoentjes niet heel dik zodat je er niet heel snel in zult gaan zweten maar ook doordat ze niet zo dik zijn zie je de zalf wel een beetje door de stof heen schijnen, al is dat op zich ook weer niet zo heel erg.

Na de handschoenen zo’n 20 minuten te hebben gedragen is de zalf al aardig in de huid getrokken en voelen de handen voor haar doen lekker zacht aan. Je kunt de handschoentjes keer op keer hergebruiken door ze op 40 graden te wassen en aan de lucht te laten drogen.

Mijn zusje heeft het gebruik van deze handschoenjes als positief ervaren en overweegt nu ook om katoenen handschoentjes aan te schaffen om ’s nachts over haar ingesmeerde handen te dragen. Wanneer deze van Essence iets groter, langer en wat minder strak waren geweest had ze deze gebruikt, maar ze gaat nu op zoek naar iets grotere en langere. Het ligt er een beetje aan of je kleine, gemiddelde of vrij grote handen hebt of deze voor jou geschikt zijn of niet, maar afgezien daarvan zijn dit prima handschoentjes die bijdragen aan lekkere zachte en verzorgde handen en nagels.

De Essence nail & hand care gloves zijn voor € 1,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

7 reacties op “Essence Nail & Hand Care Gloves”

Ik ga ze kopen! Ik ben nu bezig met een treatment, een soort olie die je nagels witter maken en tegelijker tijd je nagelriemen goed verzorgen ik heb van mezelf al zachte handen. Toch ga ik deze kopen, ivm de treatment. Ik heb erg kleine handjes, dus ze zullen zeker passen !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.