Categorieën
Beauty Make-up

Essence lipsticks – 43 Kiss You en 52 In The Nude

Waar de Ultimate Colour & Shine lipsticks van Catrice enorm bekend en gewild zijn onder beautyaddicts, zijn die van Essence een stuk minder populair. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook nog nooit een lipstick van dit merk heb gebruikt, dus de twee die ik je vandaag laat zien zijn mijn eerste kennismaking met dit product.

Zacht, verleidelijk en ongelofelijk crèmig, zo omschrijft Essence haar lipsticks. Deze herfst zijn er twee nieuwe tinten bijgekomen (56 Sweet metal en 57 More to love) en daarmee zijn er nu in totaal 16 kleurtjes. Hiervan laat ik je de 43 Kiss You en 52 In The Nude zien.

De lipstickhulzen hebben precies de kleur van de lipstick die erin zit dus zo weet je precies welke kleur je pakt. De lipsticks zien er op zich wel leuk, maar ook een beetje cheap en kinderlijk uit. In het midden is de huls transparant waardoor je de kleur van de lipstick al kunt zien. Op de dop van de 43 Kiss You is te lezen dat de lipstick karmijn (kleurstof voor het verkrijgen van de roze kleur) bevat.

Bij het omhoogdraaien van de 43 Kiss You komt er een mooi lichtroze kleurtje met enorm veel kleine glittertjes tevoorschijn en de 52 In The Nude oogt donkerbruin.

De lipsticks ogen van de buitenkant al vrij glanzend en glans is zeker wat ze geven bij het swatchen. Waar de glans overduidelijk aanwezig is blijft de kleur een beetje uit en dat is jammer. Ik heb met beide lipsticks wel heel wat keer over mijn huid moeten gaan om de kleuren voor de foto zichtbaar te krijgen.

Ook op mijn lippen heb ik heel wat laagjes van de lipsticks aangebracht om wat kleur tevoorschijn te krijgen. De 52 In The Nude geeft met een paar laagjes best een mooi nude tintje en de 43 Kiss You geeft een heel lichtroze kleurtje. De glittertjes die op de lipstick zelf duidelijk te zien zijn blijven op mijn lippen een beetje uit, wat jammer is.

De romig- en zachtheid van de lipsticks maakt dat ze prettig aanvoelen en lijken mijn lippen ook enigzins te hydrateren. Al met al op zich wel leuke lipstickjes, maar ik denk niet dat ik ze vaak zal gebruiken of er andere kleurtjes van zal gaan proberen.

Pluspunten
De lipsticks geven een mooie glans
Voelen fijn aan op lippen
Lage prijs

Minpunten
De lipsticks geven weinig kleur
Verpakking oogt een beetje cheap en kinderlijk

 De Essence lipsticks zijn voor 1,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

 Q: Ben jij bekend met de lipsticks van Essence? Zo ja, wat vind je ervan?

10 reacties op “Essence lipsticks – 43 Kiss You en 52 In The Nude”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.