Categorieën
Beauty Make-up

Essence 50’s Girls Reloaded translucent loose powder

Gisteren liet ik je uit de Essence ’50’s Girls Reloaded’ limited edition collectie van dit moment de 2 lipsticks zien en vandaag is de translucent loose powder aan de beurt!

De naam translucent loose powder zegt het natuurlijk al een beetje: dit is een transparante losse poeder die geschikt is voor alle huidtypen en je huid een stralende, matte teint geeft. Door de speciale textuur lijkt de poeder te versmelten met de natuurlijke tint van je huid en vormt daarmee een goede basis voor je make-up.
De poeder is verkrijgbaar in 01 Ahoy!

De poeder komt in een leuk wit rond potje dat als het ware uit meerdere lagen bestaat, zoals je op onderstaande foto kunt zien. In de onderste doorzichtige laag zie je de poeder.

Wanneer je het dekseltje van het potje opent zie je allereerst een klein sponsje dat je kunt gebruiken om de poeder mee aan te brengen. Handig dat deze erbij is gedaan voor als je de poeder onderweg bij wilt werken maar geen kwast bij je hebt of mee wilt slepen.
Het mini-sponsje ligt bovenop een plastic dekseltje en wanneer je deze opent kom je bij de doseergaatjes waarmee je de poeder (op de rug van je hand) kunt doseren.

Wanneer je het gehele bovenste gedeelte van het potje draait kom je direct bij de poeder, dat een witte kleur heeft.

Je kunt ervoor kiezen wat van de poeder via de doseergaatjes op de rug van je hand te strooien en het vanaf daar op je gezicht aan te brengen, maar je kunt ook de gehele bovenkant van het potje draaien en je kwast in de poeder dopen of vanuit daar wat op de rug van je hand strooien. Wanneer je dit laatste doet moet je natuurlijk  wel oppassen dat je niet te enthousiast strooit en het hele potje op je hand gooit!

Doordat de poeder een witte kleur heeft lijkt het alsof dat enorm op gaat vallen op je huid, maar zoals Essence al voorspelde smelt de poeder als het ware een beetje samen met de kleur van je huid waardoor hij vrij transparant wordt. Het is wel zaak de poeder gelijkmatig en goed over je huid te verdelen, want anders ga je dus wel witte vlekken zien.

Ook moet je er echt niet teveel van aanbrengen want de poeder is bedoeld om je gezicht een mooie matte finish te geven, maar geen schminkachtig masker. De poeder voelt vrij luchtig aan en geeft niet het gevoel alsof het je huid helemaal afsluit, wat prettig is. De poeder is met € 2,99 ook helemaal niet duur en dus best het proberen waard als je nog op zoek bent naar een transparante losse poeder om je foundation mee te fixeren.

De Essence ’50’s Girls Reloaded’ translucent loose powder is in juli 2011 voor € 2,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

6 reacties op “Essence 50’s Girls Reloaded translucent loose powder”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.