Categorieën
Beauty Haar

Decubal: haarproducten die goed zijn voor de hoofdhuid

Natuurlijk willen we dat ons haar fris en fruitig ruikt. Het liefst zodat je vanaf een kilometer afstand al kunt ruiken hoe schoon we zijn. Volgens haarproducten merk Decubal denkt je hoofdhuid hier heel anders over. 

Decubal1
Een droge hoofdhuid is voorzien van alle eigenschappen waarvan we vooral níet willen dat onze hoofdhuid ze heeft: jeuk en schilfers en ook losse schilfers die duidelijk zichtbaar zijn. Decubal is een merk van haarproducten dat zich richt op de droge en gevoelige hoofdhuid. In Nederland is het pas vanaf 2009 verkrijgbaar. Maar wereldwijd zijn zij al meer dan 35 jaar expert op dit gebied. Decubal helpt de huid op een natuurlijke manier met een verzorgingslijn bestaande uit 22 producten. De producten bevatten huideigen lipiden en stimuleren de huid om zelf lipiden aan te maken. Lipiden zijn vetten die door de haarzakjes worden aangemaakt en hoofdhuid en -haar soepel maken en houden. Een droge hoofdhuid en droog haar worden veroorzaakt door een tekort aan lipiden.

Decubal2
Een tekort aan lipiden wordt vaak veroorzaakt door geparfumeerde haarproducten. De parfum die erin verwerkt is, is funest voor het haar. Het ruikt heerlijk, maar de hoofdhuid en het hoofdhaar lijden er enorm onder. Uit onderzoek door Decubal blijkt dat 51,2% van de deelnemers aan het onderzoek wel eens last heeft van de hoofdhuid. Dat is meer dan de helft van de ondervraagden! Het wordt nog schokkender: het onderzoek wijst ook uit dat 61% wel eens last heeft van een jeukende hoofdhuid en 46% zegt wel eens last te hebben van schilvers. Kijk maar eens om je heen, één op de twee mensen voldoen dus ongeveer aan de bovenstaande twee eigenschappen. De hoogste tijd dat er wat aan gedaan wordt.

Decubal3
We hebben twee producten van Decubal getest: Decubal Milde Shampoo voor de droge & gevoelige hoofdhuid en Decubal Hoofdhuid Kuur intensieve verzorging. Proefkonijn Mariëlle heeft, zoals je ook in andere artikelen al hebt kunnen lezen, een extreem droge huid. Die droogte zet door in haar hoofdhuid.

Decubal5
Geen van de producten van Decubal is te betrappen op parfum. De shampoo is inderdaad geurloos en het geeft maar heel weinig schuim af die een fijne structuur heeft van hele kleine belletje. Het haar wordt goed gereinigd, maar verder is er weinig spannends merkbaar. In de shampoo zijn kokosvet, jojoba-olie en avocado-olie verwerkt om het haar te verzorgen. Het product bevat ook Vitamine B5 en shea butter (ook wel Women’s gold genoemd, wat van veel vrouwen het beauty geheim is om hun droge huid soepel te houden, zeker in de winter) die de hoofdhuid verzorgen. Met al die soorten olie denk je misschien dat het haar één vette bende wordt, maar niks is minder waar. Het haar wordt juist keurig schoon en het is ook helemaal niet nodig om de shampoo elke dag te gebruiken, hoewel dat volgens de verpakking wel kan.

Decubal4
De haarverzorging wordt pas spannend wanneer de Hoofdhuid Kuur in werking wordt gesteld. In één klap ben je wakker! Hierin is menthol verwerkt die je meteen wakker schudt. En dat is eigenlijk helemaal niet vervelend. Zelf ben je klaar wakker terwijl je hoofdhuid kalmeert. Deze menthol stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid. In de kuur zijn ook de vitamines B3 en B5, huideigen lipiden en tarwe-extracten verwerkt die de huid herstellen. Deze kuur kun je twee keer per week gebruiken.

Decubal is verkrijgbaar bij verschillende apotheken en drogisterijen in Nederland, waaronder De Tuinen. Decubal Milde Shampoo is verkrijgbaar voor € 8,99 voor 200 ml en Decubal Hoofdhuid Kuur is verkrijgbaar voor € 7,99 voor 150 ml.

Q: Heb jij wel eens last van een jeukende hoofdhuid?

3 reacties op “Decubal: haarproducten die goed zijn voor de hoofdhuid”

Fijn dat je aandacht besteedt aan producten voor mensen die een gevoelig huid hebben.
Ik wist niet dat er speciale producten zijn die je kunt kopen om de huid rustig te laten worden.
Dit alles kende ik niet.
Ik ken de winkel waar dit te koop is en kom er regelmatig dus zal ik eens een kijkje nemen bij deze producten.

Ik wens je een fijne dag Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.