Categorieën
Beauty Make-up

Catrice & Essence wenkbrauw highlight oogschaduws

Ik gebruik altijd een oogschaduw uit het Zoeva palette als highlighter onder mijn wenkbrauw, maar toen ik afgelopen weekend een nachtje wegging had ik weinig zin om voor 1 kleurtje het hele palette mee te slepen. Ik dook daarom even in mijn stash en vond van zowel Catrice als Essence een mono oogschaduw die beide erg geschikt zijn als highlighter op je wenkbrauwbot te gebruiken.

Catrice Absolute Eye Colour
€ 2,79

 

De oogschaduw van Catrice draagt de naam 090 Bring Me Frosted Cake en is een beetje zandkleurig. Voor onder mijn wenkbrauw vind ik shimmery nooit zo mooi en ga ik altijd voor mat, wat deze van Catrice ook is.

Voorzover je dit bij een licht kleurtje als deze kan zeggen is de pigmentatie prima in orde, maar je moet ‘m wel een paar keer aanbrengen om ‘m een beetje zichtbaar te krijgen. Persoonlijk vind ik dat niet zo’n ramp, zo kun je het naar eigen behoefte aanbrengen.

Ik vind deze 090 Bring Me A Frosted Cake bij uitstek geschikt als highlighter, hij is niet opvallend maar geeft je make-up wel net even een extra touch.Essence eyeshadow
€ 1,99

Deze mono oogschaduw genaamd 22 Blackbuster komt in een rond doosje en in de oogschaduw zelf is een mooi sierlijk patroontje gedrukt, leuk!

Op de achterkant van het doosje is te lezen dat dit een superzachte, longlasting oogschaduw met een mat effect moet zijn.

In vergelijking met die van Catrice is de kleur van deze oogschaduw iets donkerder, maar op mijn huid is dat verschil niet zo heel duidelijk te zien. Een klein nadeeltje van deze oogschaduw is dat hij behoorlijk wat fall-out geeft dat vervolgens op mijn ooglid beland, da’s niet heel handig.


Beide oogschaduws zijn erg fijn om als highlighter op je wenkbrauwbot te gebruiken. Het fijne van de oogschaduw van Catrice is dat deze vrij vast is en geen fall-out geeft. Die van Essence is prettig omdat deze net iets meer en beter kleur geeft, maar heeft als nadeel dat hij vrij poederig is en je daardoor snel fall-out hebt.

Hier zie je van beide oogschaduws nog even een swatch:

Q: Welke oogschaduw gebruik jij als wenkbrauw highlighter?

9 reacties op “Catrice & Essence wenkbrauw highlight oogschaduws”

Die van essence is ook mooi! Ik gebruik of die van catrice of eentje van inglot of eentje van too faced. Zijn zo goed als de zelfde kleuren alleen de een is gepigmenteerder dan de andere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.