Catrice ‘Candy Shock’ Soft Baked Eyeshadows

Met de aanschaf van de blush en highlighter dacht ik wel klaar te zijn met de Catrice Candy Shock collectie, maar nee hoor. Tijdens een bliksembezoek aan het Kruidvat – waar ik echt al weken niet geweest was, really! – viel mijn oog opnieuw op de vier schattige oogschaduwdoosjes en besloot ik: who cares, ik neem ze lekker mee!

De highlighter viel helaas een beetje tegen, maar de snoeperig roze C01 Sugar Shock blush is heel regelmatig op mijn wangen terug te vinden. De 4 gebakken oogschaduws C01 I Scream: Ice Cream!, C02 Play It Blue, C03 Bring Me Peach en C04 It’s Honey Money zien er al net zo prachtig uit met het mooie gebakken motiefje en de zachte kleurtjes. Eyecandyyy!

De omschrijving van Catrice bij deze oogschaduws luidt als volgt: twee warme en twee koele, zoete kleurtjes met een textuur die lijkt op die van een suikerspin. Je bepaalt zelf de intensiteit van de kleur: wonderlijk licht en delicaat wanneer het droog wordt aangebracht en betoverend intens met of zonder metallic effect wanneer het nat wordt aangebracht.

Nou, dat ziet er goed uit, toch? Vaak zit het met het pigment van gebakken oogschaduws wel goed, maar daar kunnen we natuurlijk nooit zomaar klakkeloos van uitgaan. It’s time to do some swatching!

Tja, dat ziet er uiteindelijk dan toch wel een tikkie anders uit dan in het doosje. De C01 I Scream: Ice Cream! geeft dus geen roze maar een zilvergrijze kleur, de C02 Play It Blue is zilver met een héél klein beetje lichtblauw, de C03 Bring Me Peach goudgeel en C04 It’s Honey Money taupebruin.

Wanneer je de oogschaduws aanbrengt met behulp van een beetje water krijgen ze een meer metallic-achtige finish en worden de kleuren een stukje intenser en donkerder. Ik moet zeggen dat ze ietwat vochtig ook wat fijner werken, dan zijn ze niet zo kruimelig en heb je geen gedoe met fall-out. Verder vind ik de kleurtjes wel leuk en goed bruikbaar, maar echt shocking candy zijn ze niet en da’s dan toch weer een beetje jammer als je kijkt naar de naam en het thema van deze collectie.

De Catrice Candy Shock Soft Baked Eyeshadows zijn nog tot en met half mei voor € 3,89 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Wat vind je van de Candy Shock oogschaduws? Heb je ze zelf al aangeschaft?

Comments

 1. Ik vind ze erg mooi, vooral als ze nat aangebracht zijn 🙂

 2. Wat een mooie kleuren! De pigmentatie is super, alleen staan grijstinten mij helaas niet zo.. De brons/goud kleurige ga ik alsnog halen, zo pretty vind ik ze!

 3. Goede swatches! Ik heb ze zelf nietgekocht

 4. http://Wendy%20(B) zegt

  Ik heb “C01 I Scream: Ice Cream” en “C03 Bring Me Peach”.

 5. Goed artikel, maar wat jammer dat de roze kleur overwegend grijs is. De 2 bronsachtige kkleuren vind ik erg mooi!

 6. Ik denk dat andere kleurtjes toch wel een stuk leuker zouden zijn… Vind deze niet zo bijzonder en ook niet erg goed bij het thema passen. Ze zien er wel mooi uit in de doosjes!

 7. ze zien er niet slecht uit!

 8. Ik heb ze zelf laten liggen omdat ik er niet zo tevreden over was, maar nat zien ze er toch wel prima uit

 9. Nat ziet het er goed uit!

 10. Oh nat vind ik ze wel erg mooi!

 11. Mooie kleuren, vooral de twee bronskleurige vind ik erg mooi!

 12. Meh, ik vind ze eigenlijk een beetje tegenvallen.

 13. Mooie kleurtjes! Ik had eigenlijk nog helemaal niet naar de oogschaduws gekeken!

 14. Ik had ze in de winkel al geswatched en was er niet zo kapot van. Ze hebben allemaal een beetje die zilveren finish en de pigmentatie is imderdaad ook niet heel mooi.

 15. Mooie kleurtjes & pigmentatie 😀 x

 16. Prachtige kleuren! En, wat een goede pigmentatie 🙂 Dit had ik niet helemaal verwacht…

 17. Mwah, ik vind de kleuren niet heel bijzonder. De pigmentatie is op zich nog wel te doen, maar ik skip ze hihi.Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.