Beauty question van de week #16

This ain’t nothing but a summer jam, bronze skin and cinnamon tans whoa! Natuurlijk, ieder seizoen heeft zo haar charmes maar ik denk dat de zomer toch wel echt mijn meest favoriete is. Lekker blote armen en benen, warm zand tussen je tenen, zomerse muziekjes, vrolijke gezichten, de geur van barbecue en natuurlijk alle prachtige make-up collecties met mooie, zomerse lipsticks, bronzers, highlighters en oogschaduws die verschijnen. Omdat we ons midden in de summertime bevinden deze week een beauty question over make-up in de zomer!

Over het algemeen hoor je vaak dat vrouwen in de zomer graag wat minder make-up dragen. Niet zo gek natuurlijk, want bij Nederlandse temperaturen van 25 à 30 graden smelt de foundation binnen een uur van je gezicht en met continue een flesje water aan je mond heeft een dikke laag lipstick ook niet heel veel zin.

Op zich draag ik zelf ’s zomers ook wel iets minder make-up, maar echt hÊÊl veel minder dan in andere seizoenen is het nu ook weer niet. Tuurlijk, voor een dagje strand of zwembad ga ik me niet helemaal uitgebreid opdoffen, maar een beetje wenkbrauwpoeder/potlood, oogschaduw, (waterproof) mascara en blush gaat er toch altijd sowieso wel op.

Ik ben benieuwd: draag jij in de zomer bij warme temperaturen minder of evenveel make-up dan normaal?

Comments

 1. Ik ben dan wel een uitzondering maar als het echt warm is gaat er alleen een mascara en eyeliner op en de rest laat ik allemaal achter wege. Zeker alle poeder producten, die smelten toch zo weg.

 2. Klaud. zegt

  Minder. Dan ben ik er te lui voor en gaat het er toch wel af, of ik ga zwemmen 😀

 3. ik draag echt veel minder make-up dan 🙂

 4. Ik draag een stuk minder! normaal alles erop en eraan.nu alleen mascars, bronzer/blush en lipgloss.
  X

 5. Minder, te lui haha! Sowieso met warm weer eigenlijk bijna nooit een ooglook met oogschaduw enz, dat gaat altijd zo zwaar en plakkerig aanvoelen vind ik.

 6. Als het echt warm is dan draag ik minder make-up! Toch draag ik bij 20 graden meer make-up dan bij 1 graden!

 7. Met deze Hollandse, koude, natte zomers draag ik evenveel make-up als in alle andere seizoenen.
  Maar als het een keertje dertig graden of warmer is, of ik bijvoorbeeld ga zwemmen, wil ik nog wel eens minder dragen.
  Als het heel warm is skip ik foundation, concealer of tinted moisturiser. Als ik ook nog ga zwemmen dan laat ik de rest ook gewoon achterwege.

 8. Minder! Als het echt warm / heet is, dan liever niks, maar bij 20 graden ofzo gewoon minder!

 9. veel minder tot bijna geen make up…misschien beetje lipstick, oogpotlood, blush? of nog niet eens dit allemaal..soms aleen getinte creme en blush

 10. ik draag als het heel warm is helemaal niks, niet eens mascara XD maar ik draag dan normaal gesproken ook al niet veel make-up behalve was mascara, lipbalm en blush

 11. Veel minder. Dat smelt er toch af. Ik draag meestal alleen wat waterproof concealer, eyeliner, beetje donkerbruine ogenschaduw om mijn crease mee aan te zetten en mascara. Foundation, poeder en al laat ik zitten. Heeft toch geen zin. 😉

 12. eignelijk gewoon even veel. foundation gebruik ik sowiezo nooit.

 13. Als het heel warm is en ik heb vrij dan draag ik geen make up. Als ik weg moet wat mascara en lipgloss maar meer ook niet! Aan het zwembad of bij zee draag ik sowieso geen make up.

 14. Ik probeer in de zomer zo weinig mogelijk make-up te dragen. Sowieso vind ik zonder make-up aan het strand liggen mooier dan met uitgelopen mascara enzo. Maar ik draag als het ‘normaal’ weer is ook niet heel veel make-up hoor.

 15. Minder make-up 😀 x

 16. Bijna evenveel, behalve de ogen.. Ik zorg voor een mooie egale huid die ik afpoeder en vervolgens ga ik gewoon contouren + bronzer over m’n hele gezicht aanbrengen en ik gebruik highlighter.. Bronzer fungeert als blush, dus ik gebruik geen aparte blush.. Ik doe m’n wenkbrauwen en ik draag een lipproduct (vaak een felle lipstick) en ik draag mascara en soms een beetje zwarte oogschaduw als eyeliner en dan vervagen.. Ooglooks heb ik altijd het minst zin in om moeite voor te doen met het warme weer, dus dat laat ik achterwege

 17. Minder! In de zomer wil ik een zo bruin mogelijk gezicht krijgen, dus weg met foundation en alleen lichtjes poeder en blush zodat ik niet glim. En mascara + winged eyeliner.

 18. Wendy_S zegt

  Ik draag bijna nooit make up en als het zo warm is vind ik make up niet ideaal !! Met het zweten laat ik poeder op mijn gezicht liever toch staan ! Enkel de ogen en lippen best in de verf zetten denk ik! :-))Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.