Essence Quattro Eyeshadows – 01 XOXO en 05 To die for

Niet alleen Catrice gaat binnenkort de bezem door het assortiment halen, ook het Essence schap moet eraan geloven. Van de week zag ik bij het Kruidvat in Woerden ook bij het Essence schap al dikke gele 50% korting stickers bij verschillende producten prijken en kunnen we de komende weken bijna voor bijna nop shoppen! Dat heb ik me natuurlijk geen twee keer laten zeggen en dus heb ik onder andere twee Quattro Eyeshadows meegenomen, waarvan we er eentje binnenkort vaarwel moeten zeggen…

De quattro’s zijn inmiddels al ‘ouwe rotten’ in het Essence oogschaduwassortiment en door de tijd zijn er steeds wat kleurcombinaties verdwenen en natuurlijk weer nieuwe voor in de plaats gekomen. De meest nieuwe binnenkomers zijn 11 Sea my eyes! en 12 Purple day en deze brachten het totaal aantal quattro’s vorig jaar september op 6: 01 XOXO, 05 To die for, 07 Over the taupe, 09 Denim en dus 11 Sea my eyes en 12 Purple day.

Omdat Essence kennelijk weer één of meerdere nieuwe quattro’s voor ons in petto heeft moet er een beetje geruimd worden en wordt de 01 XOXO die je vandaag ziet de collectie uitgekickt. Omdat dat hele straks is ‘ie niet meer te koop’ gebeuren toch altijd wel op m’n zenuwen werkt heb ik ‘m meteen maar ingeslagen, samen met de 05 To die for.

De quattro’s van Essence, ik vind het niet de allerbeste budgetoogschaduws die er zijn maar voor de € 2,99 die ze kosten valt er op zich weinig te klagen. Het ding met deze oogschaduws vind ik dat ze vaak nogal los en poederig van structuur zijn en best wel wat laagjes nodig hebben voor ze helemaal goed kleur geven. Toch heb ik ze zeker nog niet definitief afgeschreven en is er met de 01 XOXO en 05 To die for weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Allereerst swatches van het 01 XOXO (mèèèèh, ik mis Gossip Girl!) quattro, eentje met een witte, lilapaarse, zilveren en donkergrijze oogschaduw. Op zich een mooie combinatie van kleuren met een redelijke pigmentatie, maar ook deze zijn toch wel errug brokkelig en poederig. Gevolg: mijn zwarte colbert onder de witte poeder. Oogschaduwpoeder welteverstaan.

De 05 To die for brengt het er wat mij betreft beter vanaf, sowieso vind ik de combinatie van kleuren een stuk mooier. 05 To die for is echt een ideaal paletje om ’s morgens voor het grijpen te hebben liggen en binnen een handomdraai een snelle en natuurlijke look mee te maken. De oogschaduws zijn behalve mooi van kleur ook iets beter gepigmenteerd en minder poederig en korrelig dan die van 01 XOXO en lekker zacht en hebben een mooi, subtiel glansje. Gelukkig blijft deze 05 To die for voorlopig nog in het assortiment, zou zonde zijn als ze deze eruit zouden halen!

De Essence Quattro Eyeshadow 01 XOXO is nu met 50% korting voor € 1,50 en de 05 To die for voor € 2,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Wat vind jij van de Essence Quattro Eyeshadows, gebruik je ze graag? Ga je de 01 XOXO nog gauw inslaan voor hij verdwijnt of ga je toch liever voor de 05 To die for?

Comments

 1. http://Velaija zegt

  De pigmentatie is inderdaad niet helemaal geweldig, maar het bruine palette is ook mijn favoriet! Prachtige kleurtjes!

 2. Ik ben niet zo fan van de Essence quattro’s, maar ’05 To die’ vind ik erg mooi 🙂

 3. Wilde vanmiddag kijken voor de 50% artikelen van Catrice, maar dan ook meteen het Essence schap even opzoeken while I’m at it 🙂

 4. Heel mooi 😀

 5. To die for heeft inderdaad mooie kleuren!

 6. Niet erg dus, dat die met paars er uit gaat.
  Ik heb maar 1 quattro van Essence. Ik weet niet, ze spreken me gewoon niet zo aan.

 7. mooie swatches, ik heb zelf 01 en ben er erg tevreden over!
  xx

 8. Wauw 05 To die for is zo pretty, dat wordt snel naar het kruidvat racen. <3!

 9. Ik vinf de 05 to die for wel hele mooie kleuren hebben.
  En voor die prijs is het zeker niet te duur

 10. To Die For vind ik echt heel erg mooi voor een snelle, dagelijkse look!

 11. Whaha ik heb die xoxo ook gekocht, maar ik krijg er werkelijk geen enkel stukje pigment van af :’)

 12. Wauw, ze zien er goed uit, dat had ik niet verwacht haha.

 13. eerlijk gezegd vind ik xoxo mooier maarja die pigmentatie he =(

 14. Het zijn mooie paletten!

 15. Ik ga liever voor de 05 To die for (:

 16. Ik gebruik deze eigenlijk nooit, heb genoeg palettes liggen haha.

 17. ik zou voor to die for gaan ! maar ik heb net een quatro van catrice gekocht die uit het assortiment gaat, dus hou ik het bij die :p

 18. Ik heb al vaker met Essence palletjes het probleem gehad dat ze onwijs korrelig zijn en dat is nu dus weer het geval… Maar ik blijf ze toch kopen omdat ik de kleuren zo leuk vind^^

 19. Mooi, heb nog niet veel ervaring met essence oogschaduw maar deze zien er prima uit!

 20. Ik vind To die for toch het mooist!! 🙂

 21. Mooie kleurtjes, vooral het bruine paletje heeft gave kleuren!Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.